Det bliver ved og ved: Kommune advarer igen ældre borgere
I den for nylig overståede weekend har en beboer i Guderup-området haft ubehageligt besøg. Det sker tilsyneladende ofte i Sønderborg Kommune.
Antallet af tricktyverier og forsøg på samme er stigende i den syd- og sønderjyske del af landet, kunne Newsbreak.dk fortælle, da oktober lakkede mod enden. I den netop overståede weekend dukkede endnu en sag op i Sønderborg Kommune, der må siges at være særlig ramt.
I en pressemeddelelse oplyser kommunen, at der var to gerningsmænd, men disse blev afvist, fordi en borger i Guderup-området blev mistænkson og afslog de to personers tilnærmelser. Ganske som tidligere lod de som om, de var repræsentanter for den kommunale ældre- eller hjemmepleje. De mistænkelige typer forsvandt fra stedet i en hvid bil.
Selv om det ikke lykkedes for de gemene tricktyve, så slår Sønderborg Kommune atter et slag for, at plejemodtagere i kommunen tager nogle helt særlige forholdsregler.
Distriktsleder for hjemmesygeplejen i Sønderborg Kommune, Marianne Høgsted, understreger i omtalte pressemeddelelse, at alle borgere skal være ekstra opmærksomme på mistænksomme personer, og at borgere der modtager hjemmebesøg skal bede om at se ID-kort og ikke skal lukke ukendte personer ind.
Slet ikke første gang
Som nævnt indledningsvis er denne form for tricktyveri på fuld fart fremad.
“Vi har desværre i 2017 oplevet et stigende antal tricktyverier i beboelse, typisk hvor personer opsøger ældre og udgiver sig for at være hjemmehjælpere. Vi har i år modtaget 55 anmeldelser mod 27 i hele 2016”, oplyste Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse i oktober.
Politiet har forskellige muligheder, der kan være med til at hjælpe de ældre, så de ikke bliver udsat for tyverier, som den kvinde, der i midten af oktober mistede 10.000 kroner og flere smykker. Et bud på en løsning er, at pårørende opfordres til at tage en snak med familiens ældste medlemmer. Det fortæller Christian Østergaard fra Syd- og Sønderjyllands Politi om i nedenstående video: