Derfor vrimler det med kampklædte i disse danske byer

I hele weekenden fyldes primært trekantområdet med over 5000 hjemmeværnsfolk fra flere lande. Derfor vil borgerne i området ganske givet støde på mænd og kvinder i uniformer.

Her billede fra en tidligere hjemmeværnsøvelse i Brikby, Oksbøllejren, hvor soldater trænes i militær bykamp. Øvelsen får også royalt besøg.. Se hvem, det er på næste billede. Foto: Christer Holte
Her billede fra en tidligere hjemmeværnsøvelse i Brikby, Oksbøllejren, hvor soldater trænes i militær bykamp. Øvelsen får også royalt besøg.. Se hvem, det er på næste billede. Foto: Christer Holte
Offentliggjort Sidst opdateret

Den største øvelse i nyere tid inkluderer både marinehjemmeværnet, flyverhjemmeværnet og hærhjemmeværnet. I alt er 5559 deltagere fra otte lande tilmeldt den omfangsrige øvelse, der vil skabe noget anderledes liv i bybilledet for borgerne i Haderslev, Kolding, Fredericia, Hedensted, Middelfart, Horsens og Oksbøl.

Det oplyser Hjemmeværnet til Newsbreak.dk.

Alle øvelser vil blive udført af fuldt uniformeret personel, og disse vil bevæge sig rundt i almindeligt byrum. Årsagen er at sikre og styrke den støtte, som Hjemmeværnet hvert år yder til Forsvaret, Politiet, Beredskabet og borgerne.

Velkommen inden for

Øvelserne, der foregår over hele den kommende weekend, har også det formål at vise borgerne, hvad Hjemmeværnets konkrete arbejde går ud på. Derfor inviteres offentligheden inden for, når de tre værns-afdelinger skal øve sig i blandt andet søredning og bevogtning af stærkt befolkede områder.

Som nævnt deltager værnsfolk fra otte lande. Nemlig Norge, Sverige, Estland, USA, Letland, Litauen, Tyskland og Danmark. I alt 5559 tilmeldte.

Det fine deltager-tal glæder generalmajor Finn Winkler, chef for Hjemmeværnet.

– Når så mange frivillige fra alle tre værnsgrene mødes, giver det en unik mulighed for at øve nogle ting, som medlemmerne normalt ikke kan til dagligt hjemme i kompagnier, flotiller og eskadriller, siger han i en meddelelse til pressen.

Her kan du møde kampklædte

De mange deltagere er bredt ud over en stor liste af byer, og vi samler her de præcise øvelser, og hvor de finder sted – hvis nu du skulle have lyst til at stikke næsen forbi. Der er altså ingen fare på færde.

– Virksomhedshjemmeværnet øver som en specialiseret del af Hærhjemmeværnet sikring af jernbanenettet ved Fredericia Banegård.
– I Haderslev by øver Hjemmeværnet støtte til Forsvaret, bevogtning og overvågning blandt civile borgere.
– I Hedensted øver Hærhjemmeværnet hjælp til Politiet blandt civile borgere.
– Hjemmeværnet øver hjælp til politiet ved en evakueringsøvelse i Middelfart.
– I Kolding Storcenter øves støtte til Forsvaret i forbindelse med internationale operationer blandt civile samlet på et sted.
– Hjemmeværnet bevogter civile objekter i og omkring Horsens.
– Hjemmeværnet øver krise- og krigsscenarier i Oksbøl.
– Tag med på en tur i Flyverhjemmeværnets fly, hvor du kan se flyets funktioner og høre mere om, hvordan flyet kan bruges i eftersøgninger, overvågnings- og miljøopgaver.
– Flyverhjemmeværnet samarbejder med Marinehjemmeværnet omkring havmiljøopgaver, hvor flyet kan hjælpe med at lokalisere blandt andet olieudslip. Flyet laver downlink af billederne fra flyets højtudviklede kamera til Marinehjemmeværnets skærme på Gammel Havn i Fredericia.
– En helikopter er sikkerhedslandet i nærheden af Kolding Storcenter. Flyverhjemmeværnet bevogter denne helikopter, så flyteknikere og besætning kan få den klargjort igen.
– Flyverhjemmeværnet øver brand- og redningsscenarier i forbindelse med flystyrt og akut førstehjælp og transport af sårede.
– Flyverhjemmeværnet opretter en midlertidig flyveplads, Minimum Facility Base, så Hjemmeværnets observationsfly kan lande og blive serviceret tæt på, hvor de er indsat.
– Tag med på en gratis sejltur fra Gammel Havn i Fredericia, og vær med på tætteste hold, når Marinehjemmeværnet øver søredning og bekæmpelse af olieforurening.
– Kom ombord på et Marinehjemmeværns-fartøj i Gammel Havn i Fredericia og se det udstyr, som Marinehjemmeværnet bruger på opgaver.
– Besøg Marinehjemmeværnets udstillinger i Gammel Havn i Fredericia og se live-billeder fra øvelserne til søs.
– Marinehjemmeværnet træner med nyt termisk kamera, som forbedrer eftersøgningen af mennesker og objekter i vand.
– Marinehjemmeværnets Maritime Force Protection-enheder øver maritim bevogtning i deres hurtige gummibåde.

Meldingen fra Hjemmeværnet til Newsbreak.dk er, at havnen i Fredericia er et rigtig godt sted at dukke op, hvis man er interesseret.

Runder af med stor parade

Søndag – Grundlovsdag – rundes hele øvelsen af med en stor parade. Her deltager alle de tilmeldte hjemmeværnsfolk, og H. K. H. Kronprinsesse Mary deltager sågar også.

Selve paraden vil finde sted fra 8 til 14 på Bülows Kaserne, Øster Voldgade i Fredericia.

Powered by Labrador CMS