Derfor skal du altid skylle ris inden du koger dem

Ris indeholder et særligt kræftfremkaldende giftstof, som man bør komme af med inden de skal serveres

Her er seks kendte fødevarer, som har bedst af ikke at blive opbevaret i køleskab.
Offentliggjort

Ris kan sagtens indgå i en sund og varieret kost  men det er dog vigtigt, hvordan risene bliver behandlet inden de lander på middagsbordet. 

Ris skal skylles inden de bliver kogt.

Ikke bare fordi de ellers klistrer på grund af meget stivelse. 

De er nemlig dækket med den kræftfremkaldende gift 'arsen' - en gift, som det er vigtigt du skyller af.

Sådan lyder det fra Fødevarestyrelsen, som har delt en video om, hvordan man tilbereder ris ordentligt. 

Det er dog nok at lade risene stå i blød og skylle risene et par gange, inden de bliver kogt. 

SÅDAN KOGER DU RIS ORDENTLIGT

- Lad dem stå i blød fem minutter inden første skylning

- Hæld vand i gryden med ris og rør i gryden. Gentag processen indtil vandet er gennemsigtigt. 

- Kog derefter risene, som det er anvist på pakken.

Powered by Labrador CMS