Derfor skal du altid bruge kontaktløs betaling

Der er mindre risiko for at blive ramt af hackere, hvis man bruger kontaktløs betaling, og derfor anbefaler Nets, at man bruger den betalingsmetode så ofte som muligt.

Offentliggjort Sidst opdateret

Flere og flere danske har fået dankort med mulighed for kontaktløs betaling – hvilket formentlig har fået flere til at spørge sig selv: Er kontaktløs betaling sikkert?

Og det kan man roligt svare ja til.

Faktisk anbefaler Nets  – firmaet bag dankortet – ligefrem at man benytter kontaktløs betaling så ofte som muligt.

Det skriver netmagasinet Komputer for Alle.

Er kontaktløs betaling sikkert? Det skal du vide

Grunden til at Nets anbefaler den kontaktløse betaling er, at man benytter sin pinkode sjældnere. Dermed mindsker man risikoen for, at ens pinkode bliver afluret af kriminelle.

– Det har tidligere været en udfordring, at kriminelle målrettet forsøger at aflure pinkoder, når man står tæt op ad hinanden ved bardisken i nattelivet, hvor det kan være svært at skærme af for sin kodeindtastning. Er koden først afluret, stjæler den kriminelle kortet og hæver hurtigt store beløb i forskellige pengeautomater, indtil kortet bliver spærret. Med den store andel af kontaktløse betalinger mindskes den risiko markant, siger Jeppe Juul-Andersen, direktør med ansvar for Dankort hos Nets, til Komputer for Alle.

Man undgår dog ikke helt at benytte sin pinkode, selvom man udelukkeden benytter kontaktløs betaling.

Kontaktløs betaling med Dankort

  • Antallet af kontaktløse betalinger med Dankort vokset markant. I begyndelsen af 2016 var det blot omkring 1,5 procent af betalingerne, der foregik kontaktløst. Nu gælder det næsten hver anden betaling.
  • 70 procent af alle Dankort har kontaktløs funktion.
  • Mere end 40 årocent af alle transaktioner i fysisk handel foregår kontaktløst.
  • Cirka 60 procent af betalingerne i fysisk handel er under 200 kroner. Ca. 85 procent af transaktioner er under 350 kroner.

I galleriet ovenfor kan du se gode tips til, hvordan du benytter kontaktløs betaling sikkert.

Powered by Labrador CMS