Derfor har politiet ikke lukket Emilie Meng-sagen

Emilie Meng forsvandt for fire år siden.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi efterforsker den dag i dag Emilie Meng-sagen “massivt.” Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

I Danmark kan en drabssag ikke forældes.

Det betyder, at politiet i princippet aldrig opgiver at opklare en sag, men når man til et punkt, hvor alle muligheder, tekniske oplysninger og spor er udtømte, kan der godt gå tid imellem, at politiet arbejder med den.

I sådan et tilfælde bliver en sag samlet op igen,  når man modtager nye oplysninger, man efterprøver for at finde ud af, om de kan drive sagen tættere på en opklaring.

Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i den forbindelse sager liggende, der har været uopklarede i årevis, og som efterforskere ser på en gang imellem, når en henvendelse giver politiet nye spor at gå efter.

Sagen om Emilie Meng er ikke sådan en sag. Langt fra. Det er i dag fire år siden, Emilie Meng forsvandt, og Lars Harvest, fungerende politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, fortæller Newsbreak.dk, at sagen den dag i dag efterforskes massivt.

– Vi er ikke ved at løbe tør for opgaver. Der er stadig en masse ting, vi undersøger og følger op på, og vores muligheder er ikke ved at være udtømte, siger Lars Harvest til Newsbreak.dk.

Da Emilie Meng forsvandt

Emilie Meng blev meldt savnet den 10. juli 2016. Hun blev sidst set om morgenen ved Korsør Station, hvor hun sagde farvel til to veninder med besked om, at hun ville gå de cirka to kilometer, der var mellem stationen og familiens hus i Korsør.

Emilie Meng blev sidst set i live ved Korsør Station den 10. juli 2016. Foto: Scanpix.
Emilie Meng blev sidst set i live ved Korsør Station den 10. juli 2016. Foto: Scanpix.

Emilie Meng blev ikke set igen, før hun blev fundet død den 24. december 2016 i en sø ved Regnemarks Bakke ved Borup på Sjælland, godt 60 kilometer fra Korsør Station.

Emilie Meng blev fundet død den 24. december 2016 i en sø ved Borup, 60 kilometer fra Korsør. Foto: Scanpix.
Emilie Meng blev fundet død den 24. december 2016 i en sø ved Borup, 60 kilometer fra Korsør. Foto: Scanpix.

Politiet annoncerede den 25. december, at Emilie Meng havde været udsat for en forbrydelse, og at man efterforskede en drabssag, og efterforskningen har siden været fokuseret på at finde frem til den person, der dræbte Emilie Meng.

Et paradoks

Som årene er gået har politiet specifikt bedt om offentligheden om hjælp til flere ting. Man har forsøgt at kortlægge hendes færden fra Korsør Station for at finde ud af, hvad der skete med hende den 10. juli. Man har også efterlyst en hvid bil, og konkrete vidner, der måske har set noget, der kan hjælpe politiet med at opklare sagen.

Hver gang, politiet beder om hjælp, og hver gang sagen omtales af større eller mindre medier i Danmark, fører det til, at flere borgere kontakter politiet for at hjælpe.

Lars Harvest fortæller Newsbreak.dk, at det er et vilkår for politiet i en sag som denne, og at en del af politiets arbejde er at efterprøve nye oplysninger for at se, om de kan føre til det gennembrud, politiet den dag i dag jagter.

– Sagen har været omtalt, fordi vi ikke har været dygtige nok til at opklare den endnu, og hver gang sagen bliver omtalt, får vi en masse henvendelser. Det er blandt andet derfor, vi har mange ting at arbejde med, siger Lars Harvest.

Drømmen om et gennembrud

Det er helt konkret også derfor, at politiet stadig har et “betydeligt” antal efterforskere til at arbejde med sagen.

Lars Harvest understreger, at man ikke er tæt på et gennembrud i sagen, men han siger også, at der er grund til optimisme hos politiet, hvor man fortsat håber på, at efterforskningen viser vejen til den brik, der løser puslespillet.

Lars Harvest vil ikke sætte ord på, hvad det konkret er i efterforskningen, der giver grund til optimisme, da politiet har valgt at holde visse ting for sig selv.

– Det er noget, vi skal bruge. Det værste vi kunne gøre er at gå ud med oplysninger, der klæder en gerningsmand, vi ikke har identificeret, på, siger Lars Harvest.

Hjælp politiet

Det korte af det lange er altså, at sagen om Emilie Meng ikke er opklaret, fire år efter, at den begyndte. Det korte af det lange er også, at politiet arbejder aktivt med sagen, og at man fortsat gerne vil høre fra vidner, der kan hjælpe med oplysninger.

– Vi har hele tiden efterforskere, der arbejder med nye ting i sagen, siger Lars Harvest.

Hvis man mener at vide noget, der kan hjælpe til at få sagen opklaret, sidder Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi klar på telefon 114.

 

Powered by Labrador CMS