Der var færre jule-indbrud i år

Foto: Colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

Brancheorganisationen Forsikring & Pension glæder sig over, at færre danske hjem indtil videre har haft besøg af ubudne gæster denne jul i forhold til sidste års jul.

Men det kunne næsten heller ikke gå anderledes, lyder vurderingen fra chefkonsulent Jacob Nisgaard Larsen.

»Det er altid positivt, når indbrudsraten falder. Men det man skal holde sig for øje i det store billede er, at Danmark er et land, der er rigtig hårdt plaget af indbrud. I hele 2013 havde Danmark flere indbrud per indbygger end Tyskland, Sverige, Norge og Finland til sammen,« siger han.

Friske tal fra Rigspolitiet viser, at der 24. december samt natten til 25. december er registreret 240 indbrud. Det er et markant fald i forhold til samme periode sidste år, hvor politiet fik besked om 726 ubudne besøg. Årets tal er også de laveste siden 2010. Rigspolitiet oplyser dog, at tallene for i år godt kan stige i takt med, at folk vender hjem til deres huse juledag.

Ser man længere tilbage i juledagene, tegner der sig samme billede. Fra 20. december til 25. december klokken 07.00 er der i år registreret 474 indbrud. Sidste år var antallet 672.

Selv om politiet melder om færre juleindbrud, er det for tidligt at glæde sig til billigere indboforsikring.

»Som brancheorganisation har vi ingen ting overhovedet at gøre med priser og præmier. Det, man overordnet kan sige, er, at cirka halvdelen af det, danskerne betaler i indboforsikring, går til at dække de mange indbrud,« siger Jacob Nisgaard Larsen.

Powered by Labrador CMS