Der findes kød, du kan blive syg af at spise
Der er grænser for, hvor meget vi bør få af alting. Også kød.
Er der kød, du bliver syg af at spise? Ifølge WHO er svaret, at du lever i forøget risiko for at få kræft, hvis du spiser for meget rødt kød og for meget forarbejdet kød.
Du kan i galleriet til denne artikel se, hvilke typer kød, der er en del af problemet. Fælles for dem er, at indtag af dem forbindes til kræftsygdomme verden over.
DTU Fødevareinstituttet skriver, at kød på den ene side bidrager til vores daglige indtag af vitige næringsstoffer, men på den anden side er der, ifølge DTU, en sammenhæng mellem indtag af rødt kød og forarbejdet kød og så tarmkræft.
Ifølge WHO dør op mod 34000 mennesker hvert år på verdensplan, fordi de har spist forarbejdet kød, mens det bedste bud, der findes på, hvor mange dødsfald, der sker som følge af indtag af rødt kud, ligger på 50000 årligt.
Spis ikke for meget
Jo mere, du spiser, jo højere er risikoen for at få tarmkræft, og ifølge Kræftens Bekæmpelse bør mennesker ikke spise mere end 500 gram kød om ugen, der kommer i form af rødt kød.
Det er i samme ombæring værd at nævne, at der med kød fra høns, kalkuner og andre fugle ikke findes samme risiko for at få kræft. Disse kødtyper kaldes også for hvide.