Der er konstateret meningitis i vuggestue

Der er konstateret meningitis i en vuggestue hos en lille pige.

Offentliggjort Sidst opdateret

Newsbreak.dk kunne mandag berette om mistanken om meningitis i en daginstitution. Nu er resultatet af prøverne kommet, og det viser sig, at mistanken viste sig at være berettiget: Et vuggestuebarn er smittet med den dødelige sygdom, der inden for kort tid har kostet to danske teenagere livet. I en helt anden del af landet.

Henrik L. Hansen, overlæge og kontorchef ved Styrelsen for Patientsikkerhed, bekræfter overfor JydskeVestkysten, at der er konstateret et tilfælde af meningitis i Esbjerg.

Han kan dog ikke gå ind i enkeltsager.

– Jeg kan bekræfte, at der i Esbjerg-området har været et verificeret tilfælde af meningoksygdom. Dette har hele tiden været det, som vi har antaget, og de fornødne forebyggende aktiviteter er derfor allerede sat i værk søndag og mandag, siger Henrik L. Hansen til avisen.

Bekræfter over for forældrene

Overfor forældrene bekræfter institutionen Børnebakken Øst udbruddet af sygdommen.

– Kære forældre. Det er nu blevet bekræftet, fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at det er Meningokoksygdom vores vuggestue barn har. Det vil sige, at det er smitsomt. Så det er blevet håndteret helt korrekt siden i går morges, lyder indledningen på den information, der ifølge Jydske Vestkysten er sendt i et brev til forældrene.

– Vi vil fortsætte med at tage alle de nødvendige forholdsregler og kontakter jer selvfølgelig ved de mindste tegn på ubehag eller sygdom hos jeres børn, lyder det videre i brevet.

Det betyder blandt andet, at institutionen skal have ekstra opmærksomhed på hygiejne de næste 14 dage.

Ifølge områdeleder for institutionen, Helle Langaa Andersen, så var der ved middagstid tirsdag ikke kendskab til andre tilfælde end det ene i institutionen.

Ifølge Statens Seruminstitut skal du være opmærksom på følgende symptomer:

Meningitis:
Meningokokmeningitis kan udvikle sig i løbet af få timer. Der vil typisk være kraftig hovedpine, kvalme og opkastninger samt høj feber (39 – 40 °C). Ofte er der ét eller flere af følgende faresignaler: Nakkestivhed, dvs. det er vanskeligt og smertefuldt at bøje fremover i nakken, påvirket alméntilstand og sløret bevidsthedsniveau.

Blodforgiftning:
Hvis der er meningokokker i blodet, kan der opstå petekkier (småblødninger i huden på størrelse med et knappenålshoved), blødninger i indre organer (fx. binyrerne) og ledbetændelse. Man kan kende en petekkie på, at den ikke forsvinder, hvis man trykker på den med en gennemsigtig genstand.

 

Powered by Labrador CMS