Denne fitness-kæde åbner torsdag

Nu er der godt nyt til motionshungrende danskere.

Torsdag åbner landets største fitness-kæde igen. Præcis hvordan det bliver i centrene, er for tidligt at sige. Ifølge kædens direktør arbejdes der på højtryk for at bliver klar. Foto: Fitness World.
Torsdag åbner landets største fitness-kæde igen. Præcis hvordan det bliver i centrene, er for tidligt at sige. Ifølge kædens direktør arbejdes der på højtryk for at bliver klar. Foto: Fitness World.
Offentliggjort Sidst opdateret

Fitness-centre var blandt de steder, der fra mandag igen måtte holdet åbent.

Nu melder landets største, at den åbner igen fra torsdag morgen.

Da landet i marts lukkede ned betød det også, at træningshungrende danskere måtte se sig om efter alternativer til at få smidt kilo og løftet vægte.

For mange af dem er der godt nyt: Landets største fitnesskæde Fitness World oplyser i en pressemeddlelse, at deres knap 500.000 medlemmer fra torsdag morgen atter kan vende tilbage til deres træning – under trygge rammer – i kædens mere end 175 centre landet over.

Først natten til mandag fik branchen de konkrete retningslinjer fra myndighederne for, hvordan trænings- og fitnesscentre kan genåbne.

– Natten til mandag fik vi retningslinjerne fra myndighederne, og nu gælder det om at få vores godt 4.000 medarbejdre tilbage på arbejde. Vi glæder os til at hjælpe medlemmerne tilbage i de gode træningsvaner fra på torsdag og knokler lige nu på højtryk for at sikre de nye forholdsregler og rammer for en sikker genåbning i vores mere end 175 centre over hele landet, fortæller direktør i Fitness World, Lars Frødstrup.

Succes i andre lande

Fitness World åbner dørene igen torsdag morgen klokken 06 og står klar til at tage imod medlemmerne og hjælpe dem tilbage i de gode træningsvaner under trygge omstændigheder.

I Schweiz genåbnede Fitness World sine 40 centre for tre uger siden, og i lørdags slog kæden dørene op for centrene i Polen.

Genåbningen har været en succes, og her oplever man, at de glade medlemmer udviser hensyn til hinanden og er gode til at følge de nye retningslinjer.

De erfaringer vil virksomheden naturligvis trække på, når der nu genåbnes i Danmark.

– Vi er i fuld gang med at planlægge en tryg genåbning, og vi er klar torsdag morgen. Fokus er at passe på hinanden ved at vise hensyn, holde afstand og sikre en god hygiejne. Vi har god plads i vores centre til at sikre afstanden, og vi kan styre kapaciteten i centrene via vores systemer og indgange. Helt konkret har vi i Fitness World ligeledes under nedlukningen udarbejdet et helt nyt rengørings-setup, intensiveret desinfektion, samtidigt med at vi sikrer tydelig kommunikation, fortæller Lars Frødstrup.

Oplagt for smitte

Men selv om retningslinjer overholdes, så er speciallæge i infektionssygdomme ved Aarhus Universitetshospital og lektor i folkesundhed ved Aarhus Universitet Christian Wejse ikke overbevist om, at det er nok til at undgå smitte i eksempelvis fitnesscentre.

Han mener, at det er et oplagt miljø for smittespredning.

– Jeg har meget svært ved at se for mig, hvordan man kan lave en smittefri fitnesscenterstation.

– Hvis der er en, som er smittet, skal man godt nok være vaks med håndspritten og ventilationen for at undgå at smitte andre, siger han.

Christian Wejse peger på, at det er fitnesscentrenes små rum med dårlig ventilation, at man trækker vejret tungt og rører ved mange af de samme overflader, der øger risikoen for smitte. På trods af det, mener han dog at det er forsvarligt at genåbne, da smittespredningen i Danmark ligger på et lavt niveau.

Centre kan løfte opgaven

Meningen var egentlig, at fitnesscentre først skulle genåbnes i august sammen med natklubber og spillesteder, da risikoen for smittespredning er større her, end ved andre dele af samfundet.

Alligevel blev indendørs idrætsfaciliteter en del af fase tre, og står det til fitnesscentrenes brancheorganisation Dansk Fitness og Helse Organisation, så kan de danske centre sagtens håndtere genåbningen.

Branchedirektør Morten Brustad forklarer, at de tidligere har givet forslag til de retningslinjerne. Mest af alt har de fokus på, at centrene har ansvar for ikke at sprede smitten.

– Det er ikke et spørgsmål om, hvorvidt det kan betale sig. Vi ser jo ind i en ny virkelighed, hvor der er et virus. Det ansvar påtager fitnessbranchen sig gerne, siger Morten Brustad.

Powered by Labrador CMS