Denne by vil vrimle med politi og skyderi

I én dansk by vil der tirsdag være flere udrykninger end sædvanligt.

“Men bare rolig – det er en øvelse” fortæller politiet om dagens øvelse, der indebærer en lang række myndigheder. Arkivfoto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Tirsdag vil der være langt flere udrykninger, betjente, redningsfolk og diverse styrelser at se i Gåsetårnets by, Vordingborg. Det advarer  Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi om i en pressemeddelelse.

“Men bare rolig – det er altså kun en øvelse”, skriver politiet trods alt.

Hele menageriet skyldes, at Vordingborg lægger by til en større øvelse, hvor flere myndigheder skal træne det tværfaglige samarbejde i forbindelse med større – uvarslede – hændelser. Det kan eksempelvis være et virus-udbrud, fangeflugt eller en miljø-katastrofe. Af naturlige øvelses-formål fremgår det ikke, hvad dagens øvelse går ud på.

Med i øvelsen deltager en lang række af forskellige offentlige instanser. Deltagerlisten tæller repræsentanter fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Region Sjælland, Midt og Sydsjællands Brand og Redning, Rigspolitiet, Beredskabsstyrelsen, Sundhedsstyrelsen samt ekspertberedskaber.

– Derfor vil borgerne i Vordingborg kunne opleve mere politi og andre beredskabsaktører i gadebilledet end normalt, og der kan også forekomme lidt larm i form af udrykningssignaler og skud med løs ammunition. Men bare rolig – det er altså kun en øvelse, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Powered by Labrador CMS