Demokratiet rykker ind i Esbjerg Arrest

Karina Lorentzen (SF). Foto: Rune Johansen.
Offentliggjort Sidst opdateret

Karina Lorentzen (SF), Anni Matthiesen (V) og Karina Adsbøl (DF) rykker valgkampen ind i Esbjerg Arrest. En paneldebat skal få de indsatte til at stemme.

Det er heldigvis mange år siden, fanger ikke havde stemmeret. Men udnytter de den? De vil tre folketingspolitikere have dem til, når de fyrer op til en debat med de indsatte i Esbjerg Arrest i morgen klokken 10.30-12.

Politikerne vil betone, hvor vigtigt, det er at stemme, når de afholder en paneldebat, hvor de indsatte får fri lejlighed til at spørge ind til de emner, de har på hjerte. Demokratiet sættes dermed på dagsordenen i Esbjerg Arrest og de indsatte kan få indblik i, hvad de forskellige politikere går ind for og det skal motivere dem i højere grad til at stemme.

– De indsatte i fængslerne er en overset målgruppe og for mig er det et spørgsmål om demokrati, at de også får et personligt møde med politikerne. Jeg er med for at gøre opmærksom på, at det er vigtigt, at de stemmer, fordi det har betydning for fx den hjælp, de får, når de løslades, siger formand for Retsudvalget Karina Lorentzen (SF).

– Jeg håber på at de indsatte efter paneldebatten er blevet klogere på, hvilken politik vi står for, og at de derfor får mere lyst til at stemme, siger folketingsmedlem Anni Matthiesen (V).

– Jeg vil gerne høre deres tilgang til hvad den gode løsladelse for dem er, herunder om de får hjælp til et sted at bo m.m. efter endt løsladelse, udtaler Karina Adsbøl (DF).

Powered by Labrador CMS