Dejlige billeder: Disse royale har fundet kærligheden i udlandet

Den hollandske konge, Monacos fyrste, Sveriges regent og den danske kongefamilie har alle fundet kærligheden uden for landets grænser.

På en bar i Sydney under OL i Australien spottede kronprins Frederik unge Mary Donaldson, som blev kronprinsesse af Danmark efter forårsbrylluppet i maj 2004. Foto: Keld Navntoft/Scanpix (Arkivfoto)
På en bar i Sydney under OL i Australien spottede kronprins Frederik unge Mary Donaldson, som blev kronprinsesse af Danmark efter forårsbrylluppet i maj 2004. Foto: Keld Navntoft/Scanpix (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Kærligheden kender ingen grænser.

Sådan lyder et ordsprog, og sådan er det også for de mange royale, der har fundet deres livs kærlighed uden for deres respektive kongeriger.

Carl Gustafs største sejr

Under de olympiske lege i den tyske storby München i 1972 vandt Sveriges daværende kronprins Carl Gustaf den største sejr af alle.

Her mødte han den tysk-brasilianske Silvia Sommerlath, som han giftede sig med i 1976.

De er efterfølgende blevet Sveriges regentpar, og også deres yngste datter har fundet sit livs kærlighed udenlands.

Madeleine fandt kærligheden i New York

Prinsesse Madeleine er gift med den britisk-amerikanske forretningsmand Christopher O’Neill, som hun mødte i New York, hvor hun arbejdede for sin og dronning Silvias velgørenhedsorganisation World Childhood Foundation.

Også Hollands regent, kong Willem-Alexander, og Monacos fyrst Albert har fundet kærligheden i udlandet.

Den hollandske konge mødte argentinske Máxima Zorreguieta Cerruti i Spanien i 1999, og tre år efter mødet blev hun hollandsk dronning, da parret giftede sig i 2002.

Giftede sig med sydafrikansk svømmer

Monacos fyrst Albert har også forelsket sig på tværs af landegrænserne. Han giftede sig i 2011 med den sydafrikanske svømmer Charlene Wittstock, der i dag er fyrstinde af det lille sydeuropæiske fyrstedømme.

Også i Danmark har kongefamilien fundet kærligheden i udlandet.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Marys første møde minder om det svenske regentpars.

På en bar i Sydney under OL i Australien spottede den danske tronarving unge Mary Donaldson, som blev kronprinsesse af Danmark efter forårsbrylluppet i maj 2004.

Udenlandsk kærlighed – to gange

Kronprinsens lillebror, prins Joachim, har ligeledes fundet kærligheden uden for Danmark – endda to gange.

I 1995 giftede han sig med Alexandra Manley fra Hongkong. Parret blev dog skilt i 2005, hvorefter hun fik titlen som grevinde af Fredensborg.

Prins Joachim fandt efter skilsmissen kærligheden igen, da han forelskede sig i franske Marie Cavallier, som efter brylluppet i 2008 blev prinsesse af Danmark.

Også prinsens mor, dronning Margrethe, giftede sig efter en fransk forelskelse.

Under en middag mødte hun Henri Marie Jean André, der siden brylluppet for hele 50 år siden til sommer har været kendt som prins Henrik af Danmark.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS