De bryder loven bag rattet i meget store biler

Ifølge Rådet for Sikker Trafik er der brug for, at flere virksomheder gør noget ved det.

Virksomheder kan øge trafiksikkerheden i Danmark, hvis de sætter fokus på det, lyder det fra Rådet for Sikker Trafik. Genrefoto.
Offentliggjort Sidst opdateret

Der er behov for, at flere danske virksomheder sætter fokus på, hvordan deres ansatte kører i trafikken. Det skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

– Det er afgørende, at vi bliver bedre til at passe på os selv og hinanden i trafikken. Det gælder også for den del af erhvervslivet, som bruger vejnettet. Lastbiler, varevogne og andre erhvervskøretøjer er en naturlig og vigtig del af trafikbilledet, og derfor skal trafiksikkerheden også her være i orden – ikke kun for chaufførernes egen skyld, men også for de mange trafikanter, de møder på deres vej, siger transportminister Benny Engelbrecht i pressemeddelelsen.

Det er vigtigt

Rådet for Sikker Trafik skriver, at uopmærksomhed og for højt fart er et problem blandt en del erhvervschauffører. Kantar har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension, og her siger op mod hver 4. erhvervschauffør, at vedkommende kører for stærkt. Derudover svarer 16%, at de bruger håndholdt mobil under kørslen i arbejdstiden.

– For høj fart og uopmærksomhed er de to største dræbere i trafikken, og derfor er det vigtigt, at vi får flere erhvervschauffører til at være opmærksomme og respektere fartgrænserne. Mange erhvervschauffører kører i tonstunge køretøjer, og hvis de kører galt, kan de forvolde enorm skade på andre i trafikken, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Det hjælper

I undersøgelsen svarer godt 20% af de adspurgte, at de meget ofte er trætte eller stressede, når de sidder bag rattet, og 16% mener, at deres arbejdsplads bør give tilladelse til, at man tager et hvil, hvis man er træt.

I Danmark findes der virksomheder, der har fokus på trafiksikkerhed, der kommer til udtryk på forskellige måder.

Der findes virksomheder, der installerer alkohol på køretøjerne, har totalt forbud mod brug af mobil eller andre elektroniske medier under køreturen, eller ved netop at give chaufførerne lov til at tage en pause, hvis de har brug for det.

– Det er vigtigt, at arbejdsgiverne har et stort fokus på trafiksikkerheden overfor deres ansatte. Det er baggrunden for at vi sætter fokus på de gode eksempler. Jo flere der bliver inspireret til at højne trafiksikkerheden – jo færre uheld på vejene, siger Pia Holm Steffensen, underdirektør i Forsikring & Pension.

Mandag den 30. november uddeler transportminister Benny Engelbrecht Sikker Trafik Erhverv-prisen til en virksomhed, som har gjort en særlig indsats på trafiksikkerhedsområdet. Det kan man læse mere om hos Rådet for Sikker Trafik. 

Powered by Labrador CMS