DBU og landsholdsspillerne indgår forlig

DBU og Spillerforeningen har indgået forlig, så unionen skal betale knapt 700.000 kroner til landsholdet.

DBU var havnet i ny konflikt med Spillerforeningen, der varslede stævning for tre millioner kroner. Nu er der dog indgået forlig, og krisen er afblæst. Her er det DBU-direktør Claus Bretton-Meyer (th.) og Spillerforeningens chef Mads Øland. ArkivFoto: Uffe Weng/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Spillerforeningen meddeler, at den på vegne af landsholdsspillerne i fodbold har indgået forlig med Dansk Boldspil-Union (DBU) i sagen om sponsoraftaler fra 2004-2011.

Spillerforeningen havde oprindeligt krævet knapt tre millioner kroner i sagen om udeståender i forbindelse med sponsoraftaler i perioden fra 2004 til 2011.

DBU har lavet en ny opgørelse, der viser, at fodboldunionen skylder 667.500 kroner til spillerne. Den opgørelse er blevet accepteret. Pengene skal benyttes til en spillerdrevet kampagne til at bekæmpe homofobi i dansk fodbold.

– Vi er tilfredse med, at vi har fået en afklaring på den her sag. Det holder ikke, at der er aftaler, der ikke bliver overholdt, og det er der så blevet rettet op på nu.

– Det er beklageligt for alle parter, at der skulle gå næsten to år, fra vi gjorde opmærksom på mulige fejl, til vi fik styr på de fejl, der er lavet, siger landsholdsspiller William Kvist i en pressemeddelelse.

DBU har yderligere fundet fejl i sin oprindelige afregning af sponsorater for en anden periode, 2012-2014, skriver foreningen. I denne periode har DBU betalt 393.250 kroner for meget, hvilket Spillerforeningen i denne konkrete sag har accepteret, at DBU modregner.

– Der er ikke nogen, der ønsker at have de her sager hængende over hovedet. Jeg er sikker på, at vi alle synes, det er irriterende, og derfor er det også vigtigt, at vi sammen får tingene løst, siger Kvist.

Powered by Labrador CMS