Dårligt nyt til juleelskere: Hvid jul aflyses

Et sent efterår giver en sen vinter lyder det fra DMI, der ikke kan se hverken frost eller sne i langtidsprognosen for november og december.

Sådan kommer det ikke til at se ud i år. Danmarks Meteorologiske Institut har aflyst den hvide jul. Foto: Colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

Et sent efterår giver en sen vinter lyder det fra DMI, der ikke kan se hverken frost eller sne i langtidsprognosen for november og december.

Selv om julesneen – ifølge Tuborg – falder 6. november, kan du godt forberede dig på en længere Tornerosesøvn, hvis du er én af dem, der allerede nu drømmer om en hvid jul.

Der er nemlig ikke noget i hverken sol, måne eller DMIs langtidsprognoser, der tyder på hverken sne eller bare noget, der ligner vintervejr, lige foreløbig.

Danmarks Meteorologiske Institut har netop udsendt sin langstidsprognose for de kommende måneder, og her er der intet tegn på hverken sne eller frost i november og december.

»Både november og december ser ud til at blive vådere og mildere end normalt,« skriver DMI i prognosen.

Årsagen til den sene vinter-start er ifølge DMI, at også efteråret var langsom i optrækket.

»I slutningen af december er der tegn på, at et højtryk bygges op over nordligste Skandinavien, men det virker ikke på nuværende tidspunkt sandsynligt, at det giver reelt vintervejr i Danmark,« lyder det fra DMI.

Så indtil videre tyder alt på, at vi også i år må nøjes med at gøre, som Bing Crosby i »White Christmas«: Drømme om en hvid jul.

Powered by Labrador CMS