Dårlig værkstedshumor: Chefen brændemærker ansatte

En chef brændemærkede sine ansatte. Nu er han dømt til fængsel. Selv kaldte han det værkstedshumor. Foto: Colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

På et værksted i Vestsjælland tog chefen værkstedshumoren en tand for vidt. Han tog kvælertag på ansatte, som han også brændemærkede.

En 23-årig mand fra Vestsjælland blev mandag  dømt til fem måneders betinget fængsel – med vilkår om samfundstjeneste – for grov vold mod to ansatte på værkstedet.

Volden bestod blandet af kast med brandfarlige væsker mod kroppen, som den dømte efterfølgende antændte, kvælertag, brændemærkning med et varmt jernrør samt hug i fingeren med en kniv.

Den nu dømte nægtede i Retten i Næstved at have begået vold. Han kaldte det værkstedshumor og forklarede, at der ofte foregik drillerier på værkstedet.

Retten syntes ikke, det kunne kategoriseres som drilleri.

– Dommen sender et tydeligt signal om, at der er grænser for værkstedshumor. Særligt som chef har man ansvaret for, at de ansatte føler sig trygge og godt tilpas på arbejdspladsen. Det faktum, at det var chefen, der udsatte sine ansatte for den grove vold, fandt retten var en skærpende omstændighed, siger anklagerfuldmægtig, Sandra Thejlade Sessa, i en pressemeddelelse.

Powered by Labrador CMS