Danskerne vil have det her i kantinen
Selv om mange kantiner tilbyder en varm fiskeret på arbejdspladsen, er der stadig plads til forbedring. En analyse fra Landbrug & Fødevarer viser, at danskerne gerne vil spise mere fisk, men savner inspiration til retterne.
De fleste danskere ved godt, at fisk er sundt og indeholder mange gode vitaminer, mineraler og fiskeolier.
Men det kniber med at leve op til Fødevarestyrelsens anbefalinger, som går på, at vi skal spise 350 g fisk om ugen.
Mere fisk på menuen
Ifølge analysen fra Landbrug & Fødevarer mener 37 procent af forbrugerne, at der bliver serveret for lidt fisk i deres kantine.
39 procent af forbrugerne mener nemlig, at hvis kantinen tilbød dem at tage smagfulde retter med fisk med hjem til aftensmad, ville de gøre brug af det, imens 35 procent ville benytte sig af opskrifter fra kantinen.
– Kantinerne kan derfor med god mening fortsat arbejde på at få mere fisk på menuen – og gøre serveringen inspirerende og indbydende og italesætte sæsonens lækre fisk, fortæller chefkonsulent Lone Marie Eriksen, Fisk & Skaldyr, Landbrug & Fødevarer.
Derfor kan kantinen spille en aktiv rolle for danskerne, når det kommer til at få fisk på middagsbordet derhjemme.
Kantinen som inspiration
Ifølge cateringekspert fra Compass Group, Ulrik Nielsen, bør fisk fylde langt mere i de danske kantiner, end de gør i dag.
– Fisk skal være at finde i kantinerne, når det er dér, mange danskere spiser et af dagens primære måltider. Så hvis fiskeretterne, der serveres, falder i god jord hos medarbejderne, og de tilmed synes det ser overskueligt ud at tilberede, kan det være med til inspirere dem til selv at lave retten derhjemme.
Fødevarestyrelsen sætter fokus på fisk i kantiner via Måltidsmærket.
Med Måltidsmærket er målet at løfte hele udbuddet af mad i en sundere retning.