Danskerne: Politikere hører os ikke

Danskerne føler sig overhørt af politikerne – især i Sydjylland. Foto: Iris/Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

69 procent af danskerne føler sig overhørt og ikke taget alvorligt af politikerne

69 procent af danskerne svarer, at de ikke mener, politikerne hører dem eller tager dem og andre borgere alvorligt i forbindelse med nationale politiske beslutninger. Danmarks Statistik har spurgt danskerne på Folkemødet.

Med 72 procent er det særligt kvinderne, der ikke mener, politikerne lytter og tager borgerne alvorligt. 66 procent af mændene har samme oplevelse.

De borgere, der føler sig mest hørt, er dem, der bor i Hovedstaden, mens dem, der mener, det er sværest for borgerne at komme igennem, bor i Sydjylland.

Spørgsmålet om de nationale politikeres evne til at lytte og tage borgerne alvorligt er et ud af 20 i Danmarks Statistiks dag til dag-undersøgelse under Folkemødet på Bornholm.

Undersøgelsen viser blandt andet også, at 72 procent af danskerne mener, der burde være et tættere politisk samarbejde i Norden – her er det særligt mændene, der mener det.

Kvinderne er meget optagede hormonforstyrrende stoffer: 91 procent af kvinder mener, at Danmark skal gå forrest i EU og forbyde hormonforstyrrende stoffer. I alt mener 86 procent det samme.

Det, danskerne frygter mest ved døden, er smerter. Det svarer 32 procent. I aldersgruppen 60-74 år svarer 39 procent, at det, de frygter mest, er smerter, mens de 16-29-årige med 33 procent frygter ensomhed mest.

78 procent af danskerne mener, at psykologhjælp bør være gratis for unge under 25 år. Faktisk er det særligt dem over 30 år, der svarer sådan med 79 procent, mens det er 74 procent af de 16-29-årige.

Powered by Labrador CMS