Danskere kan forberede sig bedre på terror i Europa

Ifølge Udenrigsministeriet er danskere ikke opmærksomme nok på at tage forbehold, når de rejser i Europa.

Rejser man rundt i Europa bør man være forberedt på, hvem man skal have kontakt til, hvis der skulle ske et terrorangreb. Foto: Philippe Wojazer/Reuters
Offentliggjort Sidst opdateret

Det danske Udenrigsministerium kommer ikke til at give et rejsevarsel om rejser i Europa.

Men i ministeriet mener man, at danskerne selv kan tage flere og bedre forbehold, når de rejser til destinationer i Europa hen over sommeren.

Tirsdag har USA’s udenrigsministerium udsendt et opdateret rejsevarsel til amerikanske borgere om øget fare for terror hen over sommeren i Europa. Det gælder særligt i forbindelse med store sportsbegivenheder som fodbold-EM, der afholdes i Frankrig.

De danske myndigheder kommer ikke med rejsevejledninger til EU-lande. Men man er opmærksom på EM til sommer og agter af læne sig op ad de franske sikkerhedsanbefalinger.

– Vi gør det, at vi forud for EM vil linke til de relevante hjemmesider, hvor de franske myndigheder vil fortælle om situationen, siger Ole Egberg Mikkelsen, der er chef for Udenrigsministeriets borgerservice og kommunikation.

Ifølge ham har de franske myndigheder været meget omhyggelige med at planlægge sikkerheden ved turneringen. Blandt andet har man forlænget undtagelsestilstanden, der gælder i Frankrig.

Rejseforsikring er vigtigt

Men rejsende i Europa bør også gøre noget for selv at være forberedt på, hvis en ulykkelig situation skulle opstå.

– Vi peger generelt på det her med at finde ud af, om man har en rejseforsikring. Det er der mange, der ikke undersøger, hvis de skal rejse i Europa, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Har man ikke en rejseforsikring, kan man blandt andet være udelukket fra hurtig hjemrejse.

Samtidig skal man også have en plan for at tage kontakt til de relevante selskaber og sin egen familie, lyder det fra ministeriet.

– Man skal tænke det igennem og give besked om, at man er i god behold, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Han nævner blandt andet, at Udenrigsministeriets egen telefon kan være overbelastet, hvis der opstår en nødsituation.

Derfor skal man som enkeltperson have gjort sig overvejelser om, hvem man vil kontakte, hvis ulykken sker.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS