Danskere glemmer vigtig detalje på ski-ferien

Alt for mange danskere risikerer store udgifter og praktiske udfordringer, fordi de tager på skiferie uden rejseforsikring. Det viser en ny undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring.

Offentliggjort Sidst opdateret

Skituren er for mange danskere årets højdepunkt, og de kommende uger er der mange, der drager afsted til blandt andet Østrig, Italien og Norge.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Skituren er desværre også højsæson for alvorlige rejseskader. På trods af det rejser en ud af syv på ski uden rejseforsikring.

Det skriver Gjensidige og Gouda i en pressemeddelelse.

– Det er aldrig smart at rejse uden rejseforsikring, men på en skiferie kan det ende virkelig galt. Transporten fra pisten til et lokalt hospital og hjemtur med ambulancefly kan løbe op i meget høje summer. Derfor bekymrer det mig, at så mange stadig tager chancen på ski uden rejseforsikring. Alene hjemtransporten fra et udenlandsk hospital til Danmark koster hurtigt over 30.000 kr., siger Dan Kjølhede Laursen, direktør i Gouda Rejseforsikring.

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke rejseforsikringer du skal have styr på, INDEN du rejser

Træn op til din skitur

Mere end halvdelen af skiskaderne hos Gouda er på arme, ben og knæ.

Risikoen for at blive ramt af disse skader, kan ofte begrænses ved, at man træner op til turen, lytter til kroppens signaler, især sidst på turen, bruger sikkerhedsudstyr og undlader at blande alkohol og skiløb.

Styrelsen for Patientsikkerheds tjekliste inden rejser

  • Tjek om det blå sygesikringskort er gyldigt og søg om nyt, hvis det er udløbet – Det kan du gøre her.
  • Undersøg dit feriemål inden afrejse – hvor er de offentlige sygehuse i området
  • Hav dit blå sygesikringskort på dig altid og insister på, at hospitalspersonalet skal tage imod det, hvis du skal have behandling.
  • Undersøg dine forsikringer og overvej en supplerende rejseforsikring.

Kilde: Styrelsen for Patientsikkerhed

– Sikkerhedsudstyr og træning er to meget effektive måder at undgå alvorlige skader på skituren. For hvis benene ikke gør som man vil, eller man ikke er i ligeså god form, som man troede, kan uforudsigelige situationer hurtigt udvikle sig til ulykker. Og måske siger det sig selv, at alkohol og skiløb ikke en god kombination, men vi ser desværre stadig flere alkoholrelaterede skader hvert år, siger Dan Kjølhede Laursen.

Powered by Labrador CMS