Danske topchefer får mere i løn

Der er mere i lønningsposen til cheferne i de danske C20-indeks virksomheder. Foto: Colourbox.
Offentliggjort Sidst opdateret

Topchefer i danske C20-selskaber får generelle lønstigninger, skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

Der er røget flere penge ind på lønkontoen hos topchefer i de danske C20-selskaber, som er de største virksomheder på den danske fondsbørs.

Det skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans, som har gennemgået topchefernes lønpakker, der er offentliggjort i forbindelse med de enkelte selskabers årsregnskaber.

Ifølge Finans er lønnen hos topcheferne steget med 22 procent fra 2013 til 2014. Den markante stigning skal hovedsaligt skyldes, at der har været en stigning i deres bonus.

Der er således tale om en stigning på seks procent for grundlønnen, mens resten skyldes den variable del af lønnen. Det er en effekt af, at selskaberne har klaret sig ganske godt, skriver erhvervsmediet.

– Det er et udtryk for, at den danske økonomi ikke har det så dårligt, som vi går og fantaserer om, siger professor Anders Drejer fra Aalborg Universitet til Finans.

– Virksomhederne har haft et godt år målt både på resultater og aktiekurser, og det er noget, som man belønner, tilføjer han.

Ifølge Finans er selskabernes gode regnskaber og efterfølgende kursstigninger kun en del af forklaringen på lønhoppet. Topchefernes løn stiger således også, fordi de danske selskaber konkurrerer med det store udland om de bedste ledere.

I dag er det en udlænding, der er topchef i hver tredje C20-virksomhed. Til sammenligning var der for 10 år siden blot en enkelt blandt topcheferne, som var udlænding.

– Vi får flere direktører fra udlandet, og vi henter også nogle gode danskere hjem, siger professor Ken L. Bechmann fra Copenhagen Business School til Finans og uddyber:

– Hvis man vil agere på det internationale jobmarked, må man også se udviklingen i forhold til det niveau, som man betaler internationalt.

Mens det danske eliteindeks, C20 Cap-indekset, i 2013 steg 30 procent, steg det i 2014 17 procent.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS