Danske Bank mangler terrorsikring

Det svenske finanstilsyn mener, at Danske Bank har været for langsom til at få tiltag mod hvidvask på plads

Det svenske finanstilsyn har givet Danske Bank frem til udgangen af juni 2022 til at få udbedret mangler i forbindelse med tiltag mod hvidvask. (Arkivfoto)
Det svenske finanstilsyn har givet Danske Bank frem til udgangen af juni 2022 til at få udbedret mangler i forbindelse med tiltag mod hvidvask. (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Der er mangler i Danske Banks arbejde med at sikre, at banken ikke bliver misbrugt til hvidvask og finansiering af terrorisme.

Sådan lyder det fra det svenske finanstilsyn, Finansinspektionen.

Meldingen kommer, efter at tilsynet i 2020 startede en undersøgelse i Danske Banks svenske afdeling.

Finanstilsynet skriver, at Danske Bank har rettet nogle af manglerne og fremlagt handlingsplaner, men at det tager for lang tid at gennemføre foranstaltningerne. 

Derfor kræver tilsynet nu, at Danske Bank retter op.

Ekstremt vigtigt

Danske Bank har fået en frist til 30. juni 2022 om at få udbedret manglerne.

I det svenske finanstilsyn mener Karin Lundberg, der er direktør for bankområdet, at det er vigtigt, at Danske Bank får styr på sit værn mod misbrug.

- Den generelle risikovurdering er afgørende for, hvordan en bank udformer sit arbejde mod hvidvask og finansiering af terror, da den ligger til grund for væsentlige dele af bankens øvrige tiltag på området.

- Det er derfor ekstremt vigtigt, at banken hurtigst muligt får rettet op på disse mangler, siger hun i pressemeddelelsen.

På rette vej

Hos Danske Bank anerkender Satnam Lehal, der er vicedirektør for compliance og ansvarlig for compliance inden for finansiel kriminalitet, at tiltagene skal hurtigere på plads.

- Banken er i gang med en flerårig styrkelse af sin kontrol med økonomisk kriminalitet og har gjort betydelige fremskridt siden 2019. Vi er på rette vej til at afslutte dette arbejde inden udgangen af 2023. Vi anerkender det svenske finanstilsyns afgørelse.

- Banken havde allerede identificeret behovet for større arbejde med risikovurdering af produkter og services, men vi noterer os tilsynets beslutning han i en skriftlig kommentar.

Danske Bank

Danske Bank er Danmarks største bank og finansielle koncern. Banken servicerer privatkunder, små og store virksomheder samt institutionelle kunder. Bankens kernemarked er Danmark, Norge, Sverige og Finland, hvor alle typer af kunder serviceres. Banken har også kontorer og tilstedeværelse i Litauen og Nordirland. Danske Banks hovedsæde er i København på adressen Holmens Kanal 2-12.

Udover bankaktiviteterne, som alle drives under navnet Danske Bank, består koncernen også af Realkredit Danmark, Danica Pension, Danske Capital, Nordania leasing og Home. Desuden findes Danske Forvaltning som en division af Danske Bank. Den er Danmarks ældste godkendte forvaltningsafdeling. I alt har koncernen ca. 3,7 millioner kunder.

Danske Bank-koncernen opnåede i 2014 et resultat på 3,8 mia. kr. efter skat.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS