Danske armatur-konger i bitter millionstrid

To brødre, et firma - og en sag om 250 millioner kroner. Det er er ikke en b-serie fra USA, men virkeligheden i Horsens.

Sådan ser et et Volas produkter ud. Nu er firmaet omdrejningspunkt i en lettere speget sag. Klik for mere. Foto: Jan Jørgensen.
Sådan ser et et Volas produkter ud. Nu er firmaet omdrejningspunkt i en lettere speget sag. Klik for mere. Foto: Jan Jørgensen.
Offentliggjort Sidst opdateret

En lille tvist på en kvart milliard har nu ført til et søgsmål mod to brødre fra firmaet Vola fra Horsens.

Stifterens familiefond trækker nu de to ejere – stifterens sønner – i retten.

Det skriver Jyllands-Posten Finans.

Nu afdøde Verner Overgaard ejede virksomheden og oprettede på et tidspunkt Verner Overgaards Familiefond, der ejede en del af virksomheden.

Ifølge Jyllands-Posten Finans købte sønnerne, Carsten og Poul Verner Overgaard, i 2000 de aktier, som fonden ejede.

Købt til underpris

Det er det køb, der sås tvivl om foregik på helt lovlig måde. Fonden mener nemlig, at handlen skete til underpris, og har derfor stævnet brødrenes personlige selskaber, der ejer Vola, og Vola som selskab.

Vola blev for alvor kendt, da firmaet med Verner Overgaard i spidsen sammen med Arne Jacobsen i 1961 designede armaturer til Nationalbanken. Armaturer, hvor kun greb og udløb var synlige.

Dengang hed firmaet I. P. Lund. Det senere navnt Vola er en sammentrækning af Verner Overgaard Lund armaturer. (Kilde: Wikipedia).

Blandt landets rigeste

Familien Overgaard er blandt landets 100 rigeste familier med en anslået formue på 1,3 milliarder kroner, skriver Jyllands-Posten Finans.

Ifølge samme avis tjente Vola i 2017 cirka 70 millioner kroner ud af et samlet salg på 402 millioner kroner.

Vola har mere end 250 ansatte.

Powered by Labrador CMS