Danske arkitekter tegner udlandets skylines

Danske arkitekter stormer frem i udlandet. Foto: Iris/Scanpix (Modelfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Danske arkitekter sætter deres præg på bybilledet i hele verden

Bybilleder verden over får i disse år et mere dansk islæt, det går nemlig rigtig godt for danske arkitektvirksomheder, som befinder sig midt i en guldalder, skriver Børsen fredag.

De seks største danske tegnestuer kunne i det seneste regnskabsår præsentere en fremgang på mere en 100 millioner kroner. Det er især i udlandet, at efterspørgslen er stor.

Bjarke Ingels Group (BIG) er en af de virksomheder, der mærker stor popularitet, og med prestigefulde projekter som et boligkompleks på 900 lejligheder ned til Hudson River og 2 World Trade Center kommer BIG til at sætte sit præg på New Yorks skyline. Den progressive danske virksomheds seneste regnskab viser et driftsresultat på 25,2 millioner kroner og en bruttofortjeneste på 117 millioner kroner.

Superarkitekt indtager Manhatten

Henning Larsen Architects er også en af de tegnestuer, hvis streger er blevet guld værd uden for Danmarks grænser. 60 procent af omsætningen på 200 millioner kroner henter de i udlandet.

»Der er stor efterspørgsel efter danske arkitektfirmaer, der har et stærkt brand i udlandet. De projekter, vi laver i Danmark, bliver showcases, vi kan tage med og præsentere,« siger adminstrerende direktør i Henning Larsen Architects, Mette Kynne Frandsen.

Direktør i Dansk Brancheanalyse, Ole Egholm, vurderer, at branchen er kommet tilbage på sporet efter krisen, og at arkitekterne er tilbage på niveaet fra 2006/07.

»De store har en væsentlig sundere indtjening end de små. Det skyldes nok, at de fik så mange smæk under finanskrisen, at de fik øjnene op for, at det ikke kun var et kunstnerisk værksted, de drev, men også en forretning, hvor der skulle styr på økonomien,« siger Ole Egholm til Børsen.

Powered by Labrador CMS