Dansk hitmager pludselig død

Steen Christiansen, ophavsmand til nogle af Dodo & The Dodos største hits, er død efter længere tids sygdom.

Steen Christiansen er død. Han blev 68 år. Guitaristen og sangskriveren er bedst kendt for sin medvirken i popgruppen Dodo & The Dodos. KLIK VIDERE og se flere billeder. Foto: Scanpix
Steen Christiansen er død. Han blev 68 år. Guitaristen og sangskriveren er bedst kendt for sin medvirken i popgruppen Dodo & The Dodos. KLIK VIDERE og se flere billeder. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Rettelse: Der har i en tidligere version sneget sig en fejl ind. Steen Christiansen skrev ikke ReSEPPten. Vi beklager fejlen.

Sangskriver og guitarist Steen Christiansen, der igennem årtier har været en central del af bandet Dodo & The Dodos, er død.

Han blev 68 år.

Bandet tager afsked med den afholdte guitarist i et opslag på Facebook.

Artiklen fortsætter efter videoen

I chok

– Vi er i chok! Her til eftermiddag har vi mistet vores gode ven, guitarist og musikalske legekammerat gennem over 30 år, Steen Christiansen, skriver bandet.

Steen Christiansen er blandt andet ophavsmand til Vågner i natten, Pigen med det røde hår og Sømand af verden. Alle sammen nogle af Dodo & The Dodos største hits.

Igennem karrieren var Christiansen medlem af flere forskellige orkestre. Men tingene tog fart, da han i 1983 tog initiativ til danne Dodo & The Dodos sammen med blandt andre forsanger Dodo Gad.

Bandets første LP, Vågner i natten, udkom i 1987 og solgte omkring 160.000 eksemplarer.

Vil savne ham

I opslaget på Facebook, der også indeholder billeder og videoklip af den nu afdøde musiker, skrives det blandt andet, at Christiansen havde været syg gennem en længere periode.

– Vi kommer til at savne hans guitar, hans stemme og hans begejstring, men hans sange vil blive spillet og husket for altid, tilføjer bandet i opslaget.

Steen Christiansen spillede sidste gang med Dodo & The Dodos til dette års Smukfest i Skanderborg.

Powered by Labrador CMS