Dansk firma tvinger ansatte til at afgive fingeraftryk

ISS beskyldes for at behandle rengørings-ansatte i Londonds undergrundsbane dårligt. Arkivfoto
Offentliggjort Sidst opdateret

Det danske rengøringsfirma ISS er i strid med ansatte i London om afgivelse af fingeraftryk

En sag om fingeraftryk er endt med en voldsom strid mellem flere rengøringsfolk i undergrundsbanen i London. De ISS-ansatte nægter nemlig at tjekke ind med deres fingeraftryk, når de møder på arbejde, sådan som ISS kræver. Derfor har ISS lockoutet de protesterende medarbejdere, skriver Fagbladet 3F.

Labour-politikeren John McDonnell har bragt sagen helt op i det britiske parlament.

– Det er en uhyrlig krænkelse af civile rettigheder, når ISS som et privat firma tvinger de ansatte til at afgive data som fingeraftryk. Ingen kan sige, hvordan de vil bruge de data i fremtiden, siger John Mcdonnell.

Fagforeningen RMT langer kraftigt ud efter ISS’ ageren over for sine ansatte..

– ISS har angrebet de ansatte med massive trusler, og flere er blevet sendt hjem uden løn i flere uger. Det er et multinationalt selskab med mange offentlige kontrakter, men ledelsen er ikke bleg for at chikanere og kriminalisere de ansatte, mener Steve Hedley, næstformand i RMT.

ISS bekræfter at otte ansatte er blevet lockoutet, fordi de har afvist at afgive fingeraftryk

– ISS har været fuldt og professionelt engageret i forholdet til fagforeningen og vores ansatte og vil fortsætte med det, mens sagen bliver løst, siger Simon Jacobs, pressechef i ISS i Storbritannien .

Ifølge ISS er scanningen af fingeraftryk i London Undergrund en del af et moderne “transportsystem for det 21. århundrede”.

Powered by Labrador CMS