Dansk Erhverv: Fusion vil styrke erhvervsliv
Fusion er en fordel for dansk erhvervsliv. Så er der kun et sted, erhvervsudviklingen har hjemme.
KL og Danske Regioner har taget det første skridt mod en fusion fredag. Og bliver den til noget, er det til fordel for dansk erhvervsliv.
Det siger underdirektør i Dansk Erhverv Niels Milling om planerne.
– Vi vil få styrket erhvervslivets vilkår. Vi kan jo se, at kommuner og regioner i nogle tilfælde i dag går i forskellige retninger. Men en samlet organisation vil være med til at styrke dansk erhvervsliv, siger Niels Milling til Ritzau.
Han peger ligeledes på, at en fusion vil være et godt fundament for et enstrenget system for erhvervsfremme, i stedet for at kommunerne har et system og regionerne et andet.
– I dag kan vi undertiden føle os som jaget vildt, når det gælder erhvervsfremmende initiativer. Og det kan være svært for virksomhederne at finde rundt i. Så samlet forventer vi også, at en sammenlægning vil betyde et mere forenklet system, siger han.
Niels Milling peger på, at der også i sundhedssektoren er gevinster at hente.
– Ved en sammenlægning kan man håbe på, at vidensdelingen i sundhedssektoren bliver mere effektiv, end den er i dag, påpeger han.
Hos Dansk Erhverv påpeger man, at det er nødvendigt, at man også i andre dele af den offentlige sektor bør blive bedre til at tale sammen og dele viden. Og det bør fusionsforhandlingerne også tage højde for.
– Vi oplever, at mange kommuner ikke er gode nok til at dele viden, siger direktør Christian T. Ingemann, Dansk Erhverv.
– Det er meget dyrt for samfundet. Udgifterne både kan og skal ned. Det forventer vi, at en fusion vil bidrage til, siger Christian T. Ingemann.
Bliver regionerne og kommunerne enige om at gå sammen, vil det få effekt fra 2018.
/ritzau/