Danmarkskortet bliver fyldt op med redningsnummerskilte

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Alarmcentralen har gode erfaringer med såkaldte redningsnummerskilte. De skal derfor udbredes til hele landet.

Alarmcentralen har haft så gode erfaringer med de grønne nummererede skilte rundt omkring ved landets badesteder, at planen er at udbrede ordningen yderligere.

Det siger Steen Herlev, leder af 1-1-2-sekretariatet, der forklarer, at de såkaldte redningsnummerskilte på danske strande har været en succes.

-Når der sker alvorlige ulykker ved vandet, er skiltene en stor hjælp for os. Det er ikke altid, at vidner til ulykken kan give os præcise oplysninger om, hvor de befinder sig, og det er frustrerende for både vidnerne til ulykken og personen på alarmcentralen.

– Det er her, at synlige redningsnummerskilte kan gøre en forskel, og skiltene har i flere tilfælde hjulpet os til at være hurtigere fremme ved ulykken. Dermed kan de være med til at redde liv, siger han.

Opsætningen af de grønne skilte startede i 2010 med en donation fra Trygfonden til Rigspolitiet, og ifølge Steen Herlev er alle kommuner i landet med på ordningen i dag.

Og de gode erfaringer med skiltene betyder, at andre områder også skal plottes ind på alarmcentralens kort og indføres i systemet:

– Man skal kunne bruge det alle steder, ikke kun ved vand, siger Steen Herlev og uddyber:

– Det handler også om adresser i for eksempel større industriområder og større sygehuse.

– Tag et stort sygehus i en hvilken som helst by, de har én adresse. Et kæmpestort indkøbscenter med 50 butikker har én adresse. Men hvor er borgeren præcis henne, når vedkommende ringer?

Redningsnummerskiltene står på nuværende tidspunkt rundt i landet på strande samt ved søer, åer og andre steder med vand, hvor man kan komme i nød.

Skiltenes numre og placering er registreret hos 1-1-2, som derfor kan se, hvor de skal sende hjælpen hen, hvis de for eksempel får et alarmopkald fra en strand.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS