Danmarks medaljehøst ved PL oversteg forventningerne

En guld, to sølv og fire bronzemedaljer blev den samlede danske høst ved de paralympiske lege i Rio.

Daniel Wagner (tv.) vandt to medaljer til Danmark ved para-OL. Foto: Jason Cairnduff/Reuters
Offentliggjort Sidst opdateret

Danmark ender på syv medaljer ved de paralympiske lege i Rio, Det står klart, efter den sidste dansker har været i aktion sent lørdag aften dansk tid.

Den danske medaljehøst kunne endeligt gøres op til at tælle en guld, to sølv og fire bronze.

Svømmeren Niels Korfitz Mortensen var sidste dansker med mulighed for en medalje, men han var ikke i nærheden af top-tre i 200 meter medley.

Han sluttede på syvendepladsen og var faktisk kun en hundrededel af et sekund fra den danske rekord, da han svømmede i tiden 2 minutter og 29,77 sekunder.

Det var næsten ti sekunder langsommere end den britiske vinder, Oliver Hynd, der satte verdensrekord med tiden 2 minutter og 20,01 sekunder. To kinesere besatte de næste pladser.

Bordtennisspilleren Peter Rosenmeier blev Danmark eneste guldvinder i Rio, da han tidligere under legene vandt en dramatisk finale.

Atletikudøveren Daniel Wagner gjorde sig bemærket ved at vinde to medaljer. Han blev delt nummer to og fik sølv på 100 meter, og han fulgte op med en bronzemedalje i længdespring tidligere lørdag.

Ud over Wagner oplevede Susanne Sunesen også at vinde sølv i det individuelle dressurprogram.

De danske dressurryttere havde i det hele taget stor succes. Også Stinna Tange Kaastrup kan rejse hjem fra Rio med to medaljer. Begge var af karaten bronze i det individuelle program samt i kür-finalen.

Den sidste danske medaljetager var Jonas Larsen, der fik bronze i 150 meter medley.

Med den samlede høst på syv medaljer nåede Danmark sin målsætning ved para-OL og lidt til. Inden legene var det ambitionen at hente fem medaljer til Danmark.

De sidste konkurrencer ved para-OL afvikles søndag, men ingen danskere skal i aktion på sidstedagen, der lukkes af med en afslutningsceremoni.

Overblik: Her er Danmarks medaljehøst ved PL:

Her er et overblik over de syv danske medaljer ved de paralympiske lege i Rio:

* Guld

– Peter Rosenmeier, bordtennis, herresingle.

Den danske bordtennisspiller, som deltager ved sit fjerde para-OL, sørgede for en dansk guldmedalje. I en tæt finale besejrede Rosenmeier sin spanske modstander Alvaro Valera Munoz Vargas, der ligger nummer et i verden med cifrene 5-11, 12-10, 6-11, 11-9 og 11-6.

* Sølv

– Susanne Sunesen, dressur, individuelt program

Med et flot individuelt program i mesterskabsklassen i grad 3-klassen red Susanne Sunesen og hesten Que Faire sig til et resultat på 72,171 procent, og det rakte til sølvmedalje.

– Daniel Wagner, atletik, 100 meter

Daniel Wagner fik sølv, efter han måtte dele andenpladsen med briten Richard Whitehead. Begge løb i tiden 12,32 sekunder og blev slået af australieren Scott Reardon i tiden 12,26 sekunder.

* Bronze

– Jonas Larsen, svømning, 150 meter medley.

Den 24-årige svømmer var helt oppe og snuse til sølvmedaljen undervejs, men blev i løbet af brystsvømningen overhalet af kineseren Jin Zhipeng og gled ned på tredjepladsen. Danskeren var på forhånd udset som et godt bud på en medalje i disciplinen, og han indfriede forventningerne.

– Stinna Tange Kaastrup, dressur, individuelt program

Som den sidste rytter i konkurrencen entrerede Stinna Tange Kaastrup ridebanen i Rio sammen med hesten Smarties. Med et flot program og en score på 73,966 red ekvipagen sig til bronze.

– Stinna Tange Kaastrup, dressur, kür-finalen

Efter bronzemedaljen i det individuelle program, så fulgte Stinna Tange Kaastrup og hesten Smarties op med også at hente bronze til Danmark i kür-finalen.

– Daniel Wagner, atletik, længdespring.

Et spring på seks meter og 57 centimeter sikrede Daniel Wagner den anden medalje ved de paralympiske lege i Rio.