Danmarks bedste: -Vi er virkelig stolte

Jylland bliver af dommerpanelet kaldt for 'det brune himmerige'.

Sådan ser den ud, Danmarks bedste bøfsandwich. Den kan du få på Kohalen i Aarhus. KLIK for mere info. Foto: Jørgen Rosengren/Newsbreak.dk.
Sådan ser den ud, Danmarks bedste bøfsandwich. Den kan du få på Kohalen i Aarhus. KLIK for mere info. Foto: Jørgen Rosengren/Newsbreak.dk.
Offentliggjort Sidst opdateret

Hvert år kårer ‘De Brune Riddere’ landets bedste bøfsandwich.

Den titel hænger nu på væggen hos Kohalen i Jægergårdsgade i Aarhus.

“Ridderne forkynder, at den brune gral ender hos Restaurant Kohalen i Aarhus, efter at have imponeret dommerpanelet over flere besøg gennem 2018”, skriver det, man vel nærmest kan kalde en interesseorganisation, på sin Facebook-side.

Formand for foreningen De Brune Riddere, som står bag Danmarks bedste bøfsandwich, Lasse H. Görlitz, beskriver oplevelsen af årets bedste bøfsandwich 2018 således:

– Da vi brune missionærer sad om bordet i de historiske lokaler på havnen i Aarhus og smagte på Kohalens bøfsandwich – og jeg efter tre bidder tænkte: Det her er fandeme den bedste bøfsandwich jeg nogensinde har smagt! Ja, så ved man at man er i gang med en meget speciel oplevelse med 950 gram sublim brun wellness på tallerkenen.

Glæde på Kohalen

I køkkenet på Kohalen er man glad for titlen.

– Vi er virkelig stolte, siger Rasmus Øe Nielsen, Kohalens køkkenchef, til Newsbreak.dk.

Sidste år blev det til en andenplads, og det ryk opad har være til at mærke; nu sælger Kohalen omkring 50 bøfsandwich om dagen.

Det har dog ikke fået restaurantens personale til at hvile på laurbærene. Sandwichen, der i sin nuværende form har taget omkring tre år at udvikle, kan stadig ændres.

– Det kan være bollernes hævetid, lidt mere sukker…, siger Rasmus Øe Nielsen.

Han er dog helt klar i spyttet:

Køkkenchef Rasmus Øe Nielsen (forrest) og kok Toke Farsø Jensen forbereder endnu en bestilling. Foto: Jørgen Rosengren/Newsbreak.dk.
Køkkenchef Rasmus Øe Nielsen (forrest) og kok Toke Farsø Jensen forbereder endnu en bestilling. Foto: Jørgen Rosengren/Newsbreak.dk.

– Vi er klar til at tage udfordringen op.

Næstformand i De Brune Riddere, Frederik Lundberg, er også glad.

– I år er det syvende gang, vi hiver landets bedste bøfsandwiches under det brune mikroskop og lad os være helt ærlige: Vi har smagt rigtig-rigtig mange bøfsandwiches gennem årene og oplever, at niveauet stiger år for år. Den bøfsandwich der kunne vinde tidligere, er ikke længere nok til at være med blandt de allerbedste. I år var der bred enighed blandt de 10 dommere om, at udnævne Kohalens bøfsandwich til landets suverænt bedste i 2018. Som københavner er jeg dybt misundelig på, hvor gode forholdene er i Jylland for sovseentusiaster, men det er med fornøjelse, at vi sender pokalen retur til Aarhus. Som det gælder for 3 stjerner hos vores gode venner hos Guide Michelin, så er Kohalen værd at planlægge en rejse efter!”

Den brune bruser

“Eftersom resten af top tre, samt alle kategorivinderne – henholdvis bedste sovs, boller, løg, syltevarer og bøf – ligeledes ligger vest for Lillebælt, må man konstatere, at det brune himmerige, den jyske halvø, for alvor har hævet barren, når man skal en kulinarisk tur under den brune bruser”, skriver De brune riddere.

Andenpladsen går til sidste års vinder Rasses Skovpølser i Skanderborg.

– Den har jeg smagt. Den er virkelig god, siger Kohalens køkkenchef.

Tredjepladsen er delt mellem 2013-vinderen Restaurant Vestre Baadelaug i Aalborg og Spisehuset i Pagoden i Ølgod der også vandt den tredje Bøfsandwich Battle i 2018.

De Brune Riddere

Baggrunden:

Helt elementært ønskede vi at kunne svare på spørgsmålet: Hvor får man Danmarks bedste bøfsandwich? Derudover er det en mangeårig passion for bøfsandwichen, som hersker blandt dommerne i panelet bag kåringen af Danmarks bedste bøfsandwich. dommerpanelet tæller blandt andet dommere med flere års erfaring fra “DM i BBQ” og fra Børsen’s “Hotdog DM”.

Hvordan anmelder De Brune Riddere:

De steder vi anmelder er typisk blevet anbefalet eller på anden vis tiltrukket sig opmærksomhed. Inden vi anmelder en bøfsandwich har vi typisk researchet lidt på det pågældende sted – er der hjemmelavede elementer, er bøffen lavet af frisk oksekød, osv. De bedste steder får karakteren 5 ud af 5 og vil blive besøgt af så mange af dommerne som muligt – eksempelvis havde vinderen i 2012 besøg af 4 forskellige dommere der alle gav samme karakter, som det eneste sted.

Om bøfsandwichen:

Den klassiske danske bøfsandwich var gået lidt i glemmebøgerne og er absolut den politisk ukorrekte burger i disse slanketider – specielt i Jylland hvor den serveres badet i brun sovs. Vi mener dog den er en vigtig del af dansk fastfood-kultur og faktisk et af de få originale danske bidrag i fastfood-kategorien. Derudover er det selvfølgelig også en aldeles velsmagende spise, når den vel at mærke er lavet af gode råvarer og er velkomponeret.

Dommerpanelet tæller blandt andet dommere med flere års erfaring fra “DM i BBQ” og fra Børsen’s “Hotdog DM”.

Powered by Labrador CMS