Dankortet glødede især to dage før juleaften

Newspaq
Offentliggjort Sidst opdateret

Den 22. december blev der omsat for 1,75 milliarder kroner med dankortet, og det er rekord.

De første 23 dage af december købte danskerne for knap 27,8 milliarder kroner med deres dankort. Dermed lå forbruget syv procent over samme periode sidste år.

En dag i december glødede dankortet ekstra meget og trak både betaling og transaktioner i rekord.

Mandag den 22. december blev der omsat for 1,75 milliarder kroner, mens antallet af dankort-transaktioner var på 4,8 millioner, hvilket for begge deles vedkommende er rekord. Det viser nye tal fra Nets.

Ses der alene på antallet af dankort-transaktioner i de første 23 dage af december, er der tale om en stigning på 9,3 procent i forhold til samme periode året før.

Og sammenholdes det med dankort-forbruget i samme periode, giver det et gennemsnitskøb på 319 kroner, hvilket er syv kroner færre end sidste år.

Ifølge Nets kan det skyldes, at danskerne i stigende grad bruger dankortet til forskellige typer køb, herunder også småvarekøb og pengeoverførsler fra person til person via mobile betalingsløsninger.

Ikke overraskende er danskerne mest flittige med deres dankort i julemåneden. På en oversigt over dage med størst omsætning siden 2008 fremgår det, at 7 af 10 dage ligger i december.

Mere specifikt er det de sidste dage op til jul, at forbruget for alvor stiger. I 2014 har foreløbig tre dage markeret sig på topti-listen, når det gælder dankortet.

Det drejer sig om den 22. december, den 19. december og den 28. november, der også bliver kaldt Black Friday af detailhandlen.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS