Dagpleje-børn inddrages i madlavningen
En ny mad- og måltidspolitik er trådt i kraft i Randers Kommune, og det skal få børnene til at være en del af madlavningen
Spændende krydderier og nye opskrifter. Det er nogle af de ting, diætist Kadia Bentsen Nielsen har med, når hun besøger dagplejerne i Randers Kommune.
– Vi starter dagen med at dufte til krydderier og smage på forskellige madvarer – så laver vi mad sammen med børnene og spiser sammen bagefter. I dag skal vi lave forskelligt smørepålæg, rodfrugtvafler, squashdeller og fuldkornssnegle, fortæller Kadia Bentsen Nielsen.
Kadia har besøgt omkring 70 af kommunens dagplejere og deres børn, og sammen har de lavet mad og snakket om den nye mad- og måltidspolitik. Den nye politik tager udgangspunkt i fødevarestyrelsens anbefalinger og gør desuden meget ud af, at måltidet skal være en god oplevelse for børnene.
Fokus på økologi og atmosfære
Den nye mad- og måltidspolitik opfordrer til, at dagplejerne bruger så mange økologiske varer som muligt i madlavning, og at grøntsager udgør en væsentlig del af kosten. Men udover fokus på kosten er det også en del af politikken, at atmosfæren omkring måltiden skal være god.
– I vores forhenværende politik var fokus udelukkende på sund mad, men denne gang har vi i også tænkt situationen omkring måltidet ind. Det er nemlig vigtigt, at børnene får gode oplevelser omkring spisesituationen, siger lederen af dagplejen i Randers Kommune, Kristian Bro Jensen.
– Dårlige oplevelser omkring måltiderne er noget af det, der skaber kræsenhed, og det er jo tidligere, man får grundlagt de gode vaner med sund mad og hyggelige måltider, jo bedre, tilføjer diætist Kadia Bentsen Nielsen.