CSC kræver hemmeligt møde i hackersag

CSC vil have lukkede døre, når en ansat skal afgive forklaring i hackersag. Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO
Offentliggjort Sidst opdateret

Når CSC-ansat skal forklare sig i hackersag, må offentligheden ikke lytte med, hvis det står til CSC selv.

Samtlige danskeres cpr-numre er blevet kopieret, og derfor er alle danskere i princippet forurettede i sagen. Sådan lyder det fra vicestatsadvokat Anders Riisager i sagen om elektronisk indtrængen i offentlige registre hos virksomheden CSC.

Står det til CSC, så skal de forurettede danskere dog ikke have mulighed for at kende til virksomhedens egne forklaringer i sagen, hvor en svensk og en dansk mand er tiltalt for hackerangreb mod virksomheden.

Virksomhedens advokat, Hans Jakob Folker fra advokatfirmaet Kromann og Reumert, vil nemlig bede retten om at lukke offentligheden ude, når en ansat fra CSC senere i september skal afgive forklaring i sagen.

– Det primære sigte er, at de tekniske rapporter, som vil blive fremlagt, ikke kommer frem, siger Hans Jakob Folker til Ritzau.

– De indeholder oplysninger om sikkerhedssystemer, og vi ønsker at bevare de oplysninger hemmelige, så det ikke bliver nemmere at hacke, siger advokaten.

Advokaten oplyser, at man vil gøre en bestemmelse fra retsplejeloven gældende, som handler om beskyttelse af erhvervshemmeligheder.

To mænd er tiltalt i sagen, som er blevet indledt i denne uge ved Retten på Frederiksberg. Først senere på måneden skal den CSC-ansatte afgive forklaring i sagen.

Vicestatsadvokat Anders Riisager, der er anklager i sagen, har oplyst, at anklagemyndigheden ikke vil protestere mod et krav om dørlukning. Det vil sagens forsvarsadvokater og pressens repræsentanter dog få mulighed for.

I sidste ende vil det være retsformand Kari Sørensen og hendes to dommerkolleger i sagen, som skal træffe en beslutning om dørlukning.

Virksomheden CSC har tidligere været offer for negativ omtale i forbindelse med samarbejdet med det offentlige – mere specifikt politiet.

Det skete i forbindelse med udarbejdelsen af et nyt sagsstyringssystem til politiet, som myndighederne i 2012 valgte at droppe efter adskillige års udviklingsarbejde. Det kostede skatteyderne flere hundrede millioner kroner.

Daværende justitsminister Morten Bødskov (S) kaldte dengang det kuldsejlede projekt for en skandale.

/ritzau/

Powered by Labrador CMS