Coronavirus: Sådan påvirkes fødevaresikkerheden

Coronavirus (COVID-19) smitter ikke gennem mad. Tag dog dine forholdsregler. For en sikkerheds skyld.

Skal du frygte for fødevaresikkerheden under corona-krisen? Klik videre og se Fødevarestyrelsens tips til, hvordan du undgår smitte fra fødevarer. Foto: Scanpix
Skal du frygte for fødevaresikkerheden under corona-krisen? Klik videre og se Fødevarestyrelsens tips til, hvordan du undgår smitte fra fødevarer. Foto: Scanpix
Offentliggjort Sidst opdateret

Går du i disse dage i en blød bue uden om vindruer eller tomater fra Italien, når du handler ind i supermarkedet?

Så har Fødevarestyrelsen udgivet en guide, der forhåbentlig kan berolige dig lidt.

Artiklen fortsætter under videoen

Fødevarestyrelsen henviser generelt til, at man følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for at undgå smitte med coronavirus.

Men som ansvarlig myndighed for fødevaresikkerhed i Danmark har styrelsen alligevel udgivet en guide til, hvordan man bør forholde sig i forhold til fødevarer.

Det skyldes, at Fødevarestyrelsen får en del spørgsmål fra bekymrede borgere, butikker og virksomheder om coronavirus.

Allervigtigst er det at pointere, at “sandsynligheden for smitte via mad” er yderst lille.

I galleriet over artiklen kan du finde finde svar på en række mere specifikke spørgsmål om coronavirus og mad.

Powered by Labrador CMS