Corona-pres aflyser 400 operationer
Region Midtjylland forsøger at se et par uger frem. Derfor aflyses 400 operationer, siger koncerndirektør.
Et stigende pres på sygehusene på grund af flere coronaindlagte medfører, at Region Midtjylland aflyser 400 planlagte operationer frem mod nytår.
Det oplyser Ole Thomsen, koncerndirektør for sundhedsvæsenet i regionen, til TV2.
– Vi prøver at se et par uger frem. Og derfor er vi begyndt at aflyse planlagte operationer, og vi aflyser nu 400 operationer, der var planlagt frem til årsskiftet, siger Ole Thomsen til TV2.
Ifølge Ole Thomsen er det flere forskellige typer af operationer, der bliver aflyst.
Det gælder blandt andet kirurgiske og gynækologiske operationer. Han siger også til TV2, at ambulante besøg og kikkertundersøgelser bliver aflyst.
“Beklageligt”
Jens Friis Bak, lægefaglig direktør hos Hospitalsenheden Vest i regionen, siger til TV Midtvest, at der er “en ubalance mellem efterspørgsel og kapacitet”. Derfor er de nødt til at aflyse operationer.
– Det er beklageligt, men nødvendigt. Vi står virkelig i store vanskeligheder. Dels med meget sygemeldt personale og dels med covid-patienter, siger han til TV Midtvest.
Han uddyber, at det særligt er mangel på sygeplejersker, der gør det nødvendigt at aflyse mange operationer.
Alle kommuner i Midtjylland er underlagt skærpede coronarestriktioner. Det betyder blandt andet, at alle restauranter skal være lukket.
Danske Regioner har mandag opfordret hospitaler og regioner til lokalt at aflyse behandlinger og operationer, hvis der er behov som følge af presset fra coronapatienter.
Stephanie Lose (V), formand for Danske Regioner, understreger dog, at det vil være uhensigtsmæssigt med generelle aflysninger på nationalt plan, da ikke alle regioner og hospitaler er lige presset af corona.
Meldingen fra regionerne kom, efter at læger og sygeplejersker i et fælles opråb i Politiken opfordrede til at udskyde alle ikke-akutte kontroller og operationer.
Mandag er der 429 indlagt med covid-19 på hospitalerne i Danmark.
84 er blevet indlagt det seneste døgn. Af de indlagte er 61 på intensiv, mens 34 får hjælp af respirator.
Da det toppede i foråret, var omkring 540 smittede indlagt. Af dem lå omkring 140 på landets intensivafdelinger.
Ifølge Sundhedsstyrelsen tyder det på, at de indlagte med coronavirus for tiden ikke ser ud til at være lige så alvorligt syge som i foråret.
Der er nemlig færre indlagte på landets intensivafdelinger end i foråret, lyder forklaringen.
3337 positive i Danmark
Det seneste døgn er 3337 personer i Danmark blevet testet positive for smitte med coronavirus.
En stor del af dem i Københavns Kommune; nemlig 4939. Det fremgår af Statens Serum Instituts (SSI) daglige opdatering på Covid-19.
Ved mandagens opdatering har antallet af personer, der har overstået infektionen, krydset 80.000. Det samlede antal smittede, siden SSI begyndte at overvåge udviklingen i januar, er nu nået 113.095.
Samtidig er 950 døde med Covid-19 i kroppen. Det seneste døgn er ni dødsfald blevet tilføjet. Langt de fleste dødsfald i Danmark – godt 80 procent – er forbundet med komorbiditet. Altså underliggende kronisk sygdom.
Coronavirus i Danmark
Sygdommen kom officielt til Danmark den 27. februar 2020. Jakob Tage Ramlyng, ansat ved TV2, fik æren af at være den første person, der officielt blev ramt af coronavirus covid-19 (tidligere 2019-nCoV), og han blev den 5. marts også den førte dansker, der officielt slap af med sygdommen igen.