Corona-kaos har ramt storby

Den australske storby Melbourne lukker onsdag ned af frygt for en anden bølge og New Zealand nægter statsborgere adgang.

Australien og New Zealand lukker grænser i kampen mod corona.Arkivfoto: Stringer / Scanpix
Arkivfoto: Stringer / Scanpix

Offentliggjort Sidst opdateret

Australien og New Zealand kæmper stadig hårdt mod corona.

Den australske by Melbourne bliver onsdag lukket ned i mindst seks uger efter genopblussen af coronavirus af frygt for en anden bølge. Det betyder at byens fem millioner indbyggere skal blive hjemme.

Artiklen fortsætter under videoen.

Samtidig begrænser New Zealand antallet af borgere, der kan komme hjem fra udlandet på grund af manglende plads på karantænefaciliteter.

Australiens næststørste by lukker

Storbyen Melbourne i Australien oplever et stigende antal coronatilfælde og derfor har delstaten Victorias premierminister, Daniel Andrews, meddelt at byen bliver lukket ned i mindst seks uger.

Beslutningen er taget efter en rekordstigning i smittetilfælde på en enkelt dag. Delstaten Victoria har registreret 191 nye coronatilfælde over det seneste døgn. Det er det højeste antal, siden epidemien brød ud. Mandag blev der registreret 127 nye tilfælde.

– Disse høje antal af nye smittetilfælde er uholdbare, siger Daniel Andrews ved en pressebriefing ifølge Reuters.

Premierminister Andrews oplyser, at nedlukningen begynder ved midnat onsdag lokal tid. Den kommer til at vare mindst seks uger. Han understreger over for befolkningen, at “vi ikke kan foregive”, at coronakrisen er ovre.

New Zeland 

Samtidig har New Zealand begrænset antallet af borgere, der kan vende hjem fra udlandet.

Coronaviruspandemien har nemlig betydet, at tusindvis af newzealandske statsborgere er vendt tilbage til New Zealand. Men det er for mange til at karantænefaciliteterne kan følge med.

New Zealands grænser er lukkede for udlændige, men statsborgere og fastboende har kunne komme ind i landet, så længe de sidder i 14  dages obligatorisk karantæne.

New Zealand har næsten 6000 personer i karantæne på 28 faciliteter og det giver pladsmangel på karantænefaciliteterne. Så indtil der bliver ledige pladser på New Zealands karantænefaciliteter, er grænsen lukket for statsborgere.

Boligminister Megan Woods oplyser således tirsdag, at landets nationale luftfartsselskab ikke vil tage imod nye bookinger de næste tre uger.

Var erklæret coronafrit

New Zealand har 22 aktive tilfælde af coronavirus – alle fra hjemvendte newzealændere.

Landet har under pandemien registreret 22 coronarelaterede dødsfald og 1186 smittetilfælde.

Premierminister Jacinda Ardern erklærede i begyndelsen af juni New Zealand for coronafrit, efter at landet havde elimineret virusset. Men kort tid efter fik to kvinder lov til at forlade deres karantæne for tidligt, og de blev efterfølgende testet positive.

Det fik Ardern til at beordre militæret til at bevogte grænserne.

Australsk grænse lukket for første gang siden 1919

Også i Australien er der grænselukninger.

Grænsen til delstaten Victoria er nemlig blevet lukket, med politi og militær patruljerende ved grænseovergangene.

Det er blandt andet det stigende antal af smittetilfælde delstatens hovedstas Melbourne der har fået Australiens mest folkerige delstat, New South Wales til at lukke grænsen til Victoria natten til tirsdag.

Det er første gang siden 1919 at grænsen mellem de to stater har været lukket. Dengang på grund af spanske syge.

Australien har registreret knap 9000 tilfælde af coronavirus. 106 dødsfald er relateret til coronavirus i landet.

Powered by Labrador CMS