Claus Meyers New York-satsning får Michelin-stjerne
Restauranten Agern får sin første Michelin-stjerne blot seks måneder efter åbningen.
Den danske kok og iværksætter Claus Meyer får torsdag overrakt endnu en Michelin-stjerne.
Denne gang er det dog ikke for hans andel i Noma på Strandgade i København.
Claus Meyer får i stedet en stjerne for sin nystartede amerikanske restaurant, der bærer det danske navn Agern.
Det bekræfter Claus Meyer på sin officielle Facebook-side, efter at både Bloomberg og The Wall Street Journal har skrevet om hæderen.
– Det var en stor dag i går for Claus, køkkenchef Gunnar Gislason og hele holdet i USA, lyder det tidligt tirsdag morgen.
– Efter tidligere på året blandt en del andre rosende omtaler at have opnået de eftertragtede tre stjerner i New York Times tildelte Michelin-guiden i går Agern en stjerne blot seks måneder efter restaurantens åbning.
Agern ligger midt på Manhattan i den historiske Grand Central Terminal.
Plads til 13 nye
Restauranten er tæt forbundet med Great Northern Food Hall, der er et større madmarked med nordisk tema, som Claus Meyer åbnede i selv samme bygning i foråret.
Agern åbnede tidligere på året, og temaet er, som navnet antyder, nordisk mad med råvarer fra delstaten New York.
Claus Meyers restaurant er en af 13 nye New York-restauranter, der får en af de eftertragtede pladser i den røde Michelin-guide.
Den danske ambassadør i USA, Lars Gert Lose, ønsker på det sociale medie Twitter Claus Meyer tillykke med den flotte bedrift.
– Tillykke Claus Meyer. Meget imponerende og særdeles fortjent, skriver ambassadøren.
At få overrakt en af de fornemme stjerner er ikke uvant for Claus Meyer. Han er en del af ejergruppen i Noma, der kan bryste sig af to Michelin-stjerner.
Den danske restaurant har også toppet listen over verdens bedste restauranter fra organisationen World’s 50 Best Restaurants.
Det skete senest i 2014.
I 2015 rykkede Noma ned som nummer tre, og i 2016 tog restauranten endnu to skridt tilbage til en placering som nummer fem.
/ritzau/