Christian ledsager sin farmor ved festen

Det bliver en fest, når genforeningen markeres den 13. juni

Offentliggjort Sidst opdateret

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Den 15. juni 2020 år var 100-årsdagen for den danske genforening i 1920. En festdag, der skulle have været markeret med pomp og pragt, men som så meget andet blev udsat på grund af corona-pandemien.

Men nu er de udskudte festligheder lige om hjørnet. Søndag den 13. juni går det løs i det sønderjyske og det bliver med både dronningen, kronprins Frederik og prins Christian som deltagere.

Det fremgår af kongehusets hjemmeside, hvor man også kan se dagens program for de kongelige.

Krydser den gamle grænse i karet

Festlighederne starter allerede om morgenen. Her vil de kongelige deltagere i karet køre over den gamle dansk-tyske grænse ved Frederikshøj syd for Kolding.

Det var præcis her kong Christian 10. krydsede over på sin hvide hest den 10. juli 1920. Et scenarie, som i dag for mange står som et symbol på genforeningen.

Her vil dronningen holde tale og indvie en skulptur.

Festen slutter på Kongeskibet

Efterfølgende deltager de kongelige ved en festgudstjeneste i Haderslev Domkirke inden dronningen drager videre til arrangementer i først Åbenrå og herefter ved Dybbøl Banke og i Sønderborg.

Fejringen slutter på Kongeskibet Dannebrog i Sønderborg Havn, hvor dronningen først er vært ved en reception og siden spiser middag med det tyske præsidentpar samt statsminister Mette Frederiksen og hendes mand Bo Tengberg.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS