Chris Froome vil have flere dopingtests af atletikudøvere

Chris Froome. Foto: Henning Bagger/Scanpix (Arkivfoto)
Offentliggjort Sidst opdateret

Tour de France-vinderen Chris Froome vil gerne have cykelsportens intense dopingtests overført til atletikken, hvor medicinsk snyd muligvis er mere udbredt end frygtet.

For nylig kom det frem, at hver tredje atletik-medalje, der er blevet vundet til VM og OL i perioden 2001-2012, er blevet vundet af atleter, der efter sejren har afleveret dopingprøver, der i det mindste har set mistænkelige ud. Alligevel har langt størstedelen fået lov at beholde deres medaljer.

Skandalen får nu den dobbelte Tour de France-vinder Chris Froome til at foreslå, at verdensforbundet for atletik (IAAF) tester udøverne endnu mere.

»Forbundet bliver nødt til at investere meget mere kraftigt i antidoping. Det ville være et skridt i den rigtige retning,« siger han i et interview med BBC.

Froome er en af verdens mest testede sportsudøvere og må konstant svare på beskyldninger om, at han bruger ulovlige midler. Hans pludselige kometkarriere, hvor han på få år gik fra hjælper for briten Bradley Wiggins til Tour-vinder, har fået flere til at påstå, at Froome selv har gjort brug af snyd.

Den kenyansk-fødte brite har dog hele tiden afvist, at der skulle have foregået urent trav i forbindelse med hans sejre.

»Jeg mener, at nogle ting i cykelsporten har ændret sig markant siden de ‘mørke tider’ for 10-15 år siden, da sporten var virkelig beskidt. Testene har virkelig udviklet sig, og UCI (cykelforbundet, red.) har nu indført 24-timers-tests. Jeg har stor tro på, at systemet virkelig virker,« siger Froome, som i øvrigt fortæller BBC, at han så sent søndag blev vækket til dopingtest klokken tre om natten.

Atletik-skandalen har indtil videre betydet, at IAAF har igangsat en undersøgelse, der skal afdække, hvad der er sket.

Powered by Labrador CMS