Burning sushi: Rejer målt til 27,4 grader i sushi-restaurant
Fisk og skaldyr skal opbevares ved højst 2 grader.
Sur smiley til Bar’Sushi – igen.
Bar’Sushi skal til lommerne – og grave dybt (igen) – efter et besøg af Fødevarestyrelsen.
9. marts var styrelsen forbi for at tjekke restauranten. Og her kom to kontrollanternes termometre på overarbejde. I hvert fald i forhold til, hvilke grader, de burde nå op på: I et køleskab, hvor der blev opbevaret rejer, gik de nemlig direkte i det røde felt.
Ifølge Fødevarestyrelsen må tilberedt fisk højst opbevares ved 5 grader celsius. Den anbefaling kunne men ikke helt leve op til på Bar’Sushi i Læssøegade i Odense: Her blev der nemlig med indstikstermometer målt 27,4 grader og med luftføler til 13 grader. I et køleskab med rejer.
Til det havde virksomheden følgende kommentar: Det er en fejl.
Dyr fejl
Den fejl kommer nu til at koste Bar’ Sushi en bøde på 15.000 kroner.
Og det kan man sige, der er en god grund til. På Fødevarestyrelsens hjemmeside står der:
“Fødevarevirksomheder skal holde en god hygiejne, når de håndterer fisk og fiskevarer, som fx fersk fisk, sushi, fiskefars m.v. Fisk og fiskevarer kan nemlig indeholde bakterier og parasitter. Fisk kan indeholde parasitter (marine rundorme, ikter og bændelorme), der kan overleve, selvom de bliver spist af mennesker”.
En menneskelig fejl
Søren Rasmussen er ejer af Bar’Sushi. Ifølge ham var det en banal, menneskelig fejl, der har ført til bøden fra Fødevarestyrelsen; nemlig en optøningsproces, der var gået galt.
– Personalet havde for travlt, så de tøede rejerne op i vand, siger han til Newsbreak.dk og understreger, at rejerne var pakket ind.
Det vand var ikke koldt nok.
– Det er det der sker, når man har med mennesker at gøre, siger Søren Rasmussen, der har haft en samtale med sit personale.
– Det er ikke forsvarligt og ikke standard for, hvordan vi plejer at tø rejer op, siger Søren Rasmussen, der ikke har i sinde at anke bøden.
Sur smiley til Bar’Sushi – for tredje gang
“Virksomheden har tidligere fået sanktion på samme forhold d. 10. november 2016”, står der også i rapporten.
Som Newsbreak.dk 5. december 2016 kunne berette, har samme restaurant dog hele to gange fået en bøde og en sur smiley. De bøder har i alt beløbet sig til 20.000 kroner. Nu kan restauranten altså sætte 15.000 kroner mere på tabskontoen.
Du kan læse hele rapporten fra Fødevarestyrelsen HER.
Du kan læse mere om bakterier i fisk og skaldyr – og symptomer med videre, hos Fiskerforum.dk.