Bryderen er hoppet i jakkesæt

Efter en lang elitesportskarriere er Mark O. Madsen, der mandag 23. september fylder 40 år, bestyrelsesmedlem i en fodboldklub og arrangør af MMA-stævner

Offentliggjort

Fra madras til kontorgang, fra tætsiddende polyester til skjorte og slips.

I 2024 har arbejdslivet taget en drejning for den tidligere OL-sølvvinder i brydning Mark O. Madsen, der mandag 23. september fylder 40 år.

Efter 25 år som elitesportsmand valgte han i januar at indstille sin aktive karriere - de fleste år som bryder, lidt over fem år som MMA-kæmper.

Ud over at rykke sit vækkeur fra klokken 04.30 til 05.00 vidste han ikke, hvad fremtiden skulle byde på. Det har han siden fået afklaring over.

Hjertefodboldklubben og nyt mesterskab

Først blev han en del af hjertefodboldklubben Nykøbing Falster FC's bestyrelse, og i juni lancerede han et nyt mesterskab inden for MMA med navnet Dominance Fighting Championship (DFC).

Han har ladet sig inspirere af UFC (Ultimate Fighting Championship), som er sportens højeste niveau.

Hvor han tidligere havde bare overarme på arbejde, er han nu trukket i den hvide skjorte, når aftaler med sponsorer, arenaer og udøvere skal på plads.

- Min vision er at skabe Europas version af UFC ved at tiltrække de bedste uafhængige kæmpere i verden og skabe elektriske og engagerende kampe.

- Vi drømmer om at skabe Las Vegas-værdige MMA-shows i hjertet af København, lød det optimistisk fra Mark O. Madsen i forbindelse med lanceringen.

The olympian

Han nåede selv at være en del af seks lukrative UFC-kampe i USA i sin forholdsvis korte MMA-karriere, der sluttede med to nederlag.

I MMA-regi bar han tilnavnet "The Olympian" med reference til hans fortid som succesfuld græsk-romersk bryder.

Foruden sølvmedaljen fra OL i Rio i 2016 vandt han også fire VM-sølvmedaljer. Dertil kommer en næsten uendelig række af medaljer fra europamesterskaber, nordiske mesterskaber, danmarksmesterskaber og Grand Prix-stævner.

Eksbryderen er gift med Maria O. Madsen, og parret har en søn og en datter.

Mark O. Madsen præsenterede i juni stævnet Dominance Fighting Championship i KB Hallen på Frederiksberg.
Powered by Labrador CMS