Brugt tøj hitter: Har du guld i klædeskabet?
Genbrugskøberne er kræsne og kvalitetsbevidste. Derfor er uld, fine kjoler og mærkevarer noget af det, du kan få flest penge for.
Rekordmange danskere køber brugt – enten online eller i secondhandbutikker – når der skal nyt liv i garderoben.
Og knap halvdelen tjekker, om tøjet kan fås brugt, før vi køber nyt.
Artiklen fortsætter under videoen.
Det viser en rundspørge, som Userneeds har foretaget på vegne af brugttøjsportalen Trendsales.
– Det kan være en dyr taske eller kjole, som de har set i en butik – og så tjekker de først, om de kan købe den brugt, siger Anne Sofie Banke, der er marketingchef hos Trendsales.
Nøgleord og brands
For mændene er især dyre mærkevarer i høj kurs, viser søgestatistikken.
– Mændene søger på meget specifikke produkter og mærker såsom Stone Island, Gucci og Yeezy. Så hvis man ligger inde med noget i den kategori, vil man ofte kunne sælge det hurtigt og til en god pris, siger Anne Sofie Banke.
For kvinderne er billedet mere blandet. Her er mærker som Ganni og Nike populære, men der bliver også søgt på kategorier som “kjoler” og “jakker”.
– Kvalitet og stand er nøgleordet. For uanset om det gælder en dyr taske eller en fin kjole, er det mere efterspurgt og flere penge værd, hvis det holder farven og pasformen, siger Anne Sofie Banke.
Mærker som Isabel Marant, Heartmade og Aiayu er også i høj kurs, tilføjer Laura Høgenhof, der er indehaver af secondhandbutikken Högenhof i Aarhus.
– Folk efterspørger mærkevarer, som de ikke ellers ville have råd til. Det er typisk fra brands, som måske koster et par tusind kroner i butikkerne fra ny, men som koster halvdelen eller en tredjedel brugt, siger hun.
Detaljer er vigtige
Her kan gode billeder give dig medvind i sejlene. For uanset om det gælder mærkevarer eller budgetvenligt tøj, så øger gode billeder efterspørgslen online.
– Det giver mulighed for at se tøjets stand, kvalitet og pasform. Derfor kan man typisk sælge hurtigere og til højere pris, hvis man tager billeder i godt lys og med tøjet på, siger Anne Sofie Banke.
Lækre materialer vil også give dig bedre odds. For genbrugskøberne vil ikke bare have en god pris, de vil også have kvalitet.
– Folk gider ikke polyester mere. De vil have cashmere og rigtig uld. Og det kan man især tillade sig, når det er secondhand, fordi det så ikke koster 4000 kroner, men måske kan fås til 1000 kroner, siger Laura Høgenhof.
Sæson er et sidste vigtigt parameter. Lige nu er der eksempelvis rift om jakker, strik og flade støvler.
– I sommersæsonen er der derimod størst efterspørgsel på kjoler og nederdele. Så sæson spiller absolut ind, siger Laura Høgenhof.
Derfor kan du med fordel tænke over sæson, før du sælger dit genbrugsguld.