Britiske medier ser på aftale med skepsis
Aftale, der baner vej for en historisk folkeafstemning, bliver kaldt "Camerons tilbagetog" i flere aviser.
Adskillige britiske aviser reagerer lørdag med skepsis på en aftale, som premierminister David Cameron har indgået med de øvrige EU-lande om at reformere Storbritanniens medlemskab.
Aftalen, der baner vej for en historisk folkeafstemning, bliver kaldt “Camerons tilbagetog” i en overskrift i onlineudgaven af Daily Express.
– Kalder du det en aftale, Dave? spørger Daily Mail.
Ubetydelige indrømmelser
The Daily Telegraph skriver, at Cameron har fået “ubetydelige indrømmelser” i Bruxelles, og The Times kalder resultatet af EU-topmødet for “Tynd vælling”.
The Times skriver videre, at udfaldet af maratontopmødet i Bruxelles er “dårlige teatralske trick,” og avisen forudsiger, at det bliver op ad bakke for Cameron at føre valgkamp.
Mediebaronen Rupert Murdoch, der blandt andet ejer aviserne The Times og The Sun, skriver i et tweet tillykke til justitsminister Michael Gove, som ventes at erklære sin støtte til kampagnen for et “Brexit” – en britisk udtræden.
– Goves venner har altid vidst, at hans principper ville veje tungere end hensynet til personlige venskaber, skriver Murdoch med henvisning til justitsministerens venskabelige relation til Cameron.
Et praktisk kompromis
Den venstreorienterede avis The Guardian kalder EU-aftalen for “et praktisk kompromis”, som ikke kan afvises som et politisk spil.
Avisen skriver, at den støtter briternes forbliven i EU, “hvad det end koster”.
The Guardian opfordrer til, at EU-skeptikere studerer aftalen fra Bruxelles “meget nøje”.
EU-modstanderen Nigel Farage kalder Camerons aftale for “patetisk”.
– Lad os forlade EU og overtage kontrollen med vore egne grænser og stoppe de daglige udbetalinger af 55 millioner pund til Bruxelles, skriver Farage fra det EU-kritiske parti Ukip på Twitter.
/ritzau/Reuters