Briterne er i gang med deres valggyser
Nu er det vælgernes tur. Inden dagen er omme, får Storbritannien og alle andre et fingerpeg om deres dom.
Det er tidligt på dagen, men rundt om i nogle flækker i Storbritannien har pubberne alligevel slået dørene op fra morgenstunden torsdag.
Det er dog ikke kølige pints, der langes over disken. Pubberne er forvandlet til stemmelokaler.
For efter en lang og – siger mange briter – kedelig valgkamp, er det nu blevet vælgernes tur til at afgøre, om den nuværende premierminister, konservative David Cameron, eller arbejderpartiet Labours leder, Ed Miliband, skal trække sig sejrrigt ud af parlamentsvalget.
Og under demokratiets udfoldelse er nogle pubber så inddraget som stemmelokaler. Andre steder er det skoler, forsamlingshuse, posthuse.
Vælgerne mener måske, at det er det kedeligste valg så længe, nogen kan huske, men kommentatorer siger til gengæld, at det er det mest spændende i mands minde.
For lige nu er det umuligt at sige noget om, hvad vælgerne beslutter. Meningsmålingerne har i de seneste snart mange dage talt om dødt løb.
Traditionelt har enten de konservative eller Labour vundet absolut flertal, men meningsmålingerne giver dem denne gang hver omkring 33-34 procent af stemmerne.
De bliver tvunget til at samarbejde, og det ser ikke umiddelbart let ud. Der er modsatrettede interesser med de mulige koalitionspartnere.
For Labour gælder det de skotske nationalister i SNP, der vil rive Skotland løs fra Storbritannien.
Cameron har i de seneste dage igen og igen advaret om, at hvis SNP bliver støtteparti for Labour, får et parti, der vil bryde med Storbritannien, afgørende indflydelse.
De konservatives naturlige partner vil være det nuværende koalitionsparti De Liberale Demokrater, der imidlertid er varme tilhænger af EU og ikke på Camerons valgløfte om en folkeafstemning om EU-medlemskab i 2017.
Et første fingerpeg om, hvad vælgerne har besluttet sig for, kommer med valgstedsmålinger fra de britiske medier lige efter klokken 23 dansk tid, når valget slutter.
Fredag morgen ventes et nogenlunde sikkert resultat.
/ritzau/