Brandvarm DMI-melding: Mulighed for hedebølge

Det varme og solrige sommervejr vender tilbage i denne uge. Faktisk kan det blive så varmt, at der bliver tale om en hedebølge, oplyser DMI.

Offentliggjort Sidst opdateret

Weekenden bød på en ordentligt omgang regn til de fleste danskere, men vejret den 22. juni 2020 markerer begyndelsen på en helt ny vejrsituation i Danmark.

Der er nemlig udsigt til masser af sol, og temperaturer der kommer til at bevæge sig gradvist længere og længere op.

Faktisk så langt op, at der ifølge kan blive tale om en hedebølge – men det vender vi tilbage til længere nede i artiklen.

Først skal en skyet og smådryppende mandag morgen nemlig overstås, oplyser vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI),  Mette Tilgaard, til Newsbreak.dk.

– Der ligger to fronter over landet, der giver skyet vejr og en smule regn. Fra Limfjorden og ned til Langeland er der klart vejr, og den opklaring breder sig til resten af landet i løbet af dagen. Så i aften vil de fleste steder i landet have en del sol, siger Mette Tilgaard.

Dagtemperaturen for vejret den 22. juni 2020 kommer til at ligge på mellem 17 og 21 grader.

Vejret den 22. juni 2020: Mere varme på vej

Mandagens forholdsvis lune temperatur er dog for intet at regne imod, hvad der venter danskerne senere på ugen.

Allerede fra tirsdag begynder temperaturen således at stige gradvist.

– Vi går imod noget væsentligt varmere vejr. Det er bestemt muligt, at vi får en varmebølge, og vi kan heller ikke udelukke, at der bliver tale om en hedebølge, siger Mette Tilgaard.

Som prognoserne står nu, bliver maksimumtemperaturen 23 grader tirsdag, 25 grader onsdag og 28 grader torsdag og fredag.

I faktaboksen herunder kan du blive klogere på, hvad forskellen er på en hedebølge og en varmebølge.

Hedebølge eller varmebølge?

Mange forveksler formentlig begreberne varmebølge og hedebølge med hinanden. Selvom det i begge tilfælde betyder høje temperaturer, er der dog en klar forskel på de to.

Således er kravene til en varmebølge en smule mindre end til en hedebølge – temperaturen behøver nemlig “kun” at komme op på 25 grader tre dage i træk – og altså ikke 28 grader, som det er tilfældet med en hedebølge.

Uanset om der er tale om en hedebølge eller en varmebølge, vil det for mange danskere formentlig føles rigtig varmt.

Derfor kan det være godt at vide, hvordan man køler sin bolig ned i sommervarmen. Det kan du se gode tips til i denne artikel:

Luft ikke ud: Sådan køler du din brandvarme bolig ned

Også bilen kan komme op på svimlende temperaturer, når sommersolen for alvor bager. Her kan du se, hvordan du lynhurtigt får kølet din bil ned efter en lang dag i solen.

Træt af en brandvarm bil? Sådan køler du den på ét minut

I galleriet ovenfor kan du se, hvilke grupper i samfundet der skal passe særligt på i det varme vejr.

Powered by Labrador CMS