Bowlingcenter får sur smiley og bøde for rod med fødevaresikkerheden

Det er anden sure smiley i træk til samme center.

Bowl’nFun i Viby har fået en sur smiley og en bøde efter et besøg fra Fødevarestyrelsen. Foto: Scanpix.
Offentliggjort Sidst opdateret

Bowl’nFun i Viby på Skanderborgvej 226 i Viby, Aarhus, har problemer med fødevaresikkerheden. Det må siges at være konklusionen, efter at Fødevarestyrelsen to gange i træk har afleveret en sur smiley på kontrolrapporten efter et besøg.

Sidst, bowlingcentret havde besøg, var 13. juli, og det blev dokumenteret i den rapport, der nu skal hænge synlig for gæsterne, til næste gang Fødevarestyrelsen tager på besøg på hos Bowl’nFun i Viby.

Kødet blev ikke varmet nok op

I rapporten kan man læse, at virksomheden ikke fulgte deres egne procedurer for, hvordan de skal tilberede kød sikkert og forsvarligt. Det kød, der bliver serveret for gæster, skal først brunes af og opnå en temperatur på 58 grader i centeret af det opvarmede kød.

Det sker ikke, meddeler Fødevarestyrelsen. Kødet blev ikke varmet korrekt og tilstrækkeligt op, og derfor har Bowl’nFun i Viby modtaget et bødeforlkæg på 15.000 kroner.

Reaktionen fra personalet var, at den medarbejder, der var på arbejde den dag, Fødevarestyrelsens repræsentanter var forbi, ikke var blevet instrueret godt nok. Ved besøget blev det også klart for Fødevarestyrelsens repræsentanter, at virksomhedens risikoanalyse ikke tog højde for, at fødevarer bliver ordentligt genopvarmet. Også dette fik Bowl’nFun i Viby at høre for.

Sidst, Fødevarestyrelsen besøgte Bowl’nFun i Viby, modtog virksomheden ligeledes en sur smiley. Det var i februar 2017. Da Fødevarestyrelsens repræsentanter dukkede op i juli var den seneste kontrolrapport ikke hængt op. Det blev den først, da fejlen blev påtalt. Det koster Bowl’nFun i Viby et bødeforlæg på yderligere 2000 kroner.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bowl’nFun i Viby.

Ikke første bøde

Newsbreak.dk har før skrevet om Bowl’n’Fun i Viby. Det er et par uger siden, hvor fortællingen var den, at 64 personer blev syge af at spise på stedet. Blandt de syge gæster var der folk, der kontaktede Fødevarestyrelsen, der herefter besøgte stedet.

Også det resultat mundede ud i en bøde, dengang på 60.000 kroner.

Fødevarestyrelsen oplyste dengang til Newsbreak.dk, at bødens størrelse bliver fastsat med udgangspunkt i virksomhedens størrelse og den forseelse, der er tale om.

Powered by Labrador CMS