Børn tvunget til tandbørstning med sæbe af forældre

Forældrepar udøvede vold mod sine børn og i i hvert fald et tilfælde tvang de et barn til at børste tænder med flydende sæbe – mens de øvrige børn skulle se på. Modelfoto: Colourbox
Offentliggjort Sidst opdateret

Et forældrepar er blevet kendt skyldige i blandt andet at have tvunget sine børn til at børste tænder med sæbe – når de bandede.

“Gå ud og vask din mund med vand og sæbe”.

Sådan lyder en – omend lidt humoristisk – talemåde til børn, når de bander, men for et nordjysk ægtepar var det lidt mere end tomme trusler. Det har retten i Aalborg slået fast tirsdag.

Ifølge Nordjyske.dk skulle forældrene have brugt afstraffelsen for at statuere et eksempel over for deres børn, da parret i hvert fald én gang mellem november 2014 og februar i år tvang et af deres tre børn til at børste sine tænder med flydende sæbe – angiveligt på grund af bandeord.

Et led i opdragelsen

Avisen skriver, at forældrene i retten skulle have forklaret, at det ikke kunne være strafbart, og desuden betragtede de tandbørstningen som et led i børnenes opdragelse.

De to – en 32-årig kvinde og en 37-årig mand – var dog også anklaget for at have udøvet vold mod samtlige tre børn. Det nægtede de sig dog skyldige i, men det mente retten nu ikke, de var. De blev begge kendt skyldige og modtog dommen.

– De tre børn er alle blevet videoafhørt, og de har i detaljer forklaret om volden, og det var især børnenes vidneudsagn der blev lagt til grund for dommen, forklarer Anders Koukoumis, der er anklager i sagen, til Nordjyske.

Børnene er i dag frivilligt anbragt uden for hjemmet.

Den 37-årige far blev idømt 60 dages betinget fængsel med vilkår om 80 timers samfundstjeneste, mens den 32-årige kvinde blev idømt 40 dages betinget fængsel med vilkår om 60 timers samfundstjeneste.

Powered by Labrador CMS