Borgmester vil af med pusherne

Narkotika er et samfundsproblem, og det er ikke nok kun at gå efter sælgerne, lyder det fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard

Jacob Bundsgaard vil også se narkotikakøbernes rolle.
Jacob Bundsgaard vil også se narkotikakøbernes rolle.
Offentliggjort Sidst opdateret

Citathistorie: TV2 ØSTJYLLAND

- Vi må erkende, at så længe der er nogen, der køber narkotika, så er der også nogen, der sælger det.

Sådan lyder det fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard, efter TV2 ØSTJYLLAND sammen med TV2 Nyhederne søndag kunne fortælle om det, der for lokale i Vejlby Vænge ligner narkohandel ved højlys dag.

Billederne, der blev optaget med skjult kamera, har fået Jacob Bundsgaard til at drøfte det med Østjyllands Politi, der nu er begyndt at patruljere oftere i området, fortæller han.

- Nogle af de her steder, hvor man oplever det, der helt tydeligt er salg af narkotika, skal vi rykke ud og bruge vores gadeplansmedarbejdere, og politiet skal rykke ind, siger Jacob Bundsgaard.

Lukke illegale forretninger

Han lægger op til en mere bredspektret tilgang til narkotikaproblemet, der inkluderer køberne af de ulovlige stoffer.

- Det grundlæggende problem er, at der er nogen, der ønsker at bruge og misbruge narkotika, og det er vi nødt til at adressere. Sørge for, at unge ikke bliver trukket ind i det her, og det er noget af det, vores gadeplansmedarbejdere er rigtigt dygtige til, siger Jacob Bundsgaard.

Så det er forebyggelse af brugen af narkotika simpelthen?

- Det her er jo drevet af, at der er nogen, der har en illegal forretning ved at sælge narkotika. Det er grundlæggende en politimæssig opgave at få slået ned på det, men det er også en udfordring, der ikke er fuldstændig ny. Den har jo været der stort set siden tidernes morgen.

Slå ned hvor vi kan

Hvad skal der til for, at det ændrer sig nu?

- I forhold til utryghed kan vi sætte ind de steder, hvor det dukker op. Men vi må også erkende, at der er et grundlæggende samfundsproblem, som vi i fællesskab er nødt til at adressere.

- Der findes jo strengt taget ikke nogen byer i hele verden, der for alvor har fået bugt med narkotika, og derfor kommer det også vedholdende til at være noget, vi skal interessere os for og slå ned på, hvor vi kan, siger Jacob Bundsgaard

Powered by Labrador CMS