Borgmesteren i Struer Kommune, Mads Jakobsen (V), er sygemeldt med stress på ubestemt tid.
Det skriver kommunen på sin hjemmeside.
Her fremgår det også, at byrådet på torsdag holder et ekstraordinært møde, hvor der vælges en fungerende formand. Vedkommende skal overtage Mads Jakobsens opgaver, mens han er sygemeldt.
Annonce
59-årige Mads Jakobsen er i gang med sin anden periode som borgmester i kommunen.
Han var det første gang fra 2014 til 2017. Og han har været det igen siden 2022.
Tabte til socialdemokrat
Annonce
Mads Jakobsen blev valgt ind i byrådet i 2001.
Efter at have været borgmester første gang måtte han se socialdemokraten Niels Viggo Lynghøj overtage borgmesterposten fra 2018 til 2021. Men efter kommunalvalget i 2021 fik Mads Jakobsen posten tilbage.
-Ked af det på Mads' vegne
Venstres gruppeformand i kommunen, Marianne Bredal, bliver ifølge TV Midtvest af Venstres gruppe foreslået til posten som fungerende formand, mens borgmesteren er fraværende.
- Det er selvfølgelig en alvorlig situation. Jeg er ked af det på Mads' vegne, fordi han er syg. Jeg ønsker ham alt muligt god bedring, siger hun til TV Midtvest.
- Det er mit indtryk, at han har truffet beslutningen i tide. Der har ikke været klokkeklare signaler, kun når man kigger tilbage i bagklogskabens lys. Det er kommet som en stor overraskelse for mig, siger Marianne Bredal.
Samme som Ellemann
Tidligere i år blev også Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, sygemeldt med stress.
Efter seks måneders fravær vendte forsvarsministeren 1. august igen tilbage i jobbet.
10 tips til at håndtere stress
Overblik: Start dagen med at få et overblik over hvad du skal nå og vær realistisk. Har du et realistisk indtryk af din tid og dine opgaver, vil du letter kunne justere dine forventninger til, hvad du kan nå.
Prioritering: Det øger din effektivitet og dæmper stressniveauet, hvis du er i stand til at prioritere og derefter fokusere på og nå den valgte opgave. Er du i tvivl på arbejdet, kan du altid spørge din chef, hvad der skal prioriteres højest.
Planlægning: Planlæg de prioriterede opgaver og følg din plan. De mest krævende opgaver bør lægges på det tidspunkt af dagen, hvor du arbejder bedst. Vær realistisk og sørg for, at der er tid til uforudsete opgaver igennem dagen. En god regel er kun at planlægge 60% af dagen, så der er plads til de ting, der kommer ind fra siden.
Afrund dagen: Slut dagen af med at bruge 10-15 minutter på at planlægge morgendagens opgaver. Tager du arbejdsopgaver med hjem, gælder det om at være realistisk. Intet er så stressende som de opgaver, du tager med hjem og alligevel ikke får kigget på.
Gør én ting ad gangen: Færdiggør en opgave inden du starter på en ny. Gem kun nødvendig information og papirer, resten skal smides ud.
Pauser: Det er vigtigt at tage nogle korte pauser for at få ladet op. Det kan være at hente en kop te eller kaffe eller snakke kort med en kollega.
Sund livstil: Brug kroppen, når du har mulighed for det, tag for eksempel trapperne i stedet for elevatoren. Motion er vigtigt når man er stresset, da reaktionen på en stresset situation som forhøjet puls eller blodtryk begrænses. Når du dyrker motionen forbrænder du også de stresshormoner, som har ophobet sig gennem en hektisk dag.
Vejrtrækning: Dybe vejrtrækninger virker afstressende. Lige før du skal i gang med en opgave, kan du med fordel trække vejret dybt ned i maven 10 gange.
Kommunikation: Kommunikér klart med dine opgivelser, uanset om det er kollegaer, din chef, venner eller familie. Det reducere følelser af stress at tale med andre om det. En uoverskuelig opgave bliver ofte mere overskuelig, når man har talt den igennem med andre. Vær ikke bange for at bede om hjælp, hvis du har brug for det.
Arbejdsliv og privatliv: Hvis du er stresset så sørg for at adskille de to. Forsøg at fokusere på arbejde, når du er på arbejde og på din familie, venner eller hobbyer, når du har fri. Skab et overblik over, hvad du gerne vil nå i din fritid og vær realistisk både med tid og økonomi. For mange er økonomien nemlig også en stressfaktor.