Bomberyddere tilkaldt til stor politiaktion

Den tilspidsede situation i Sorø, hvor en mand har barrikaderet sig og angiveligt er bevæbnet, har taget en uventet drejning.

Offentliggjort Sidst opdateret

Den særdeles tilspidsede situation omkring en lejlighed på Østergade i Sorø, hvor en psykisk uligevægtig person har barrikaderet sig – angiveligt med et håndvåben – har nu taget en uventet drejning. Politiet har nemlig tilkaldt Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste (EOD) til stedet. På almindeligt dansk: Bomberyddere.

Oplysningerne kommer direkte fra hestens mund, så at sige, da det fremgår af en pressemeddelelse fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

“Dette er blot en ekstra sikkerhedsforanstaltning og er en del af politiets taktiske principper ved situationer som denne. Politiet har således ingen konkret viden om, at der skulle være sprængstoffer i mandens lejlighed”, står der i meddelelsen.

Tidligere tog-kaprer

I øjeblikket agerer politiet afventende, og det har været fremgangsmåden det meste af onsdag, mens dramaet har udspillet sig. Kampklædte betjente med trukne våben bevæger sig rundt i området ved Østergade, hvor også et stort område er spærret.

– Vi frygter, at han er bevæbnet. Det er derfor, vi kører den her polititaktik med trukne automatvåben, har politiets vagtchef tidligere fortalt.

Forhandlere taler med manden og forsøger at få ham ud fra sin lejlighed. Den psykisk uligevægtige mand er ifølge Ekstra Bladet identisk med en tog-kaprer, der i 2004 holdt flere gidsler ombord på et sjællandsk tog. Han blev efterfølgende dømt til anbringelse på en lukket psykiatrisk afdeling, men udskrevet i 2010. Her flyttede han ifølge avisen ind i den tredje-sals lejlighed på Østergade i Sorø, hvor et nyt drama netop nu udspiller sig.

Det har for nuværende ikke været muligt for Newsbreak.dk at få en kommentar fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, men i pressemeddelelsen fremgår det, at der løbende sendes opdateringer ud via pressemeddelelser.

Powered by Labrador CMS